Honda a creat o motocicletă ce sfidează gravitația

Honda a creat o motocicletă ce sfidează gravitația

Honda are de gând să-i ajute pe motocicliștii ce își caută echilibrul atunci când rulează la viteze mici sau staționează.

Când mergi pe o motocicletă și atingi o viteză ceva mai mare, problema echilibrului se rezolvă foarte ușor, chiar de la sine. Atunci când trebuie să încetinești, însă, sau chiar să te oprești, balansul este mult mai important, iar echilibrul pe motocicletă devine o sarcină mai dificilă, mai ales în cazul motoarelor mari.

Honda vrea să îmbunătățească radical stabilitatea motocicletelor, astfel că a creat o nouă tehnologie, Riding Assist.

Noua motocicletă nu este creată doar pentru a-i ajuta pe posesori să țină vehiculul în poziție dreaptă, pe șosea. Motocicleta de la Honda, dotată cu Riding Assist, poate să se țină dreaptă și de una singură, chiar dacă te-ai dat jos de pe ea, arată engadget.com.

Inginerii ce au lucrat la acest proiect au decis să ducă lucrurile chiar mai departe de atât. Având în vedere că au creat o motocicletă ce poate sta dreaptă de una singură, aceștia puteau să ducă lucrurile mai departe și să îi permită acesteia să se conducă singură. Cu toate acestea, nu s-au folosit de o mulțime de senzori cu giroscop pentru a realiza asta; Honda a preluat rezultatele cercetărilor de mobilitate Uni-Cub și le-au aplicat într-un caz real.

Pentru unii, o astfel de motocicletă nu este tocmai perfectă, deoarece nu toată lumea vrea un motor care se poate balansa singur. Asta nu reprezintă o problemă pentru Honda, deoarece motocicleta se poate transforma cu ușurință pentru a fi folosită în oricare dintre cele două moduri. Atunci când motocicleta intră în modul de balansare, furca își modifică poziția, astfel că distanța dintre roți devine mai mare.

Încă nu există detalii cu privire la durata de timp necesară până ce vom vedea primele motociclete cu Riding Assist intrate în producție.

Citește și:
Etichete: