Hackerii din Counter-Strike pot să-ți spargă calculatorul cu un frag

Hackerii din Counter-Strike pot să-ți spargă calculatorul cu un frag

Dacă te joci Counter-Strike, riști mai mult decât să-ți strici mouse-ul în timp ce te enervezi că ți-ai luat headshot a cincea oară la rând.

Counter-Strike e un prilej destul de bun să-ți testezi răbdarea și nervii, dar e bine să nu o faci cu periferice prea scumpe. Fragurile pe care le facem încă de pe vremea sălilor de calculatoare au rămas aceleași, dar dacă altul face un frag împotriva ta, acum riști să rămâi fără calculator.

Poate că sună un pic cam mult, dar exact asta este ceea ce au reușit să facă hackerii, folosind o vulnerabilitate descoperită în engine-ul Source, al celor de la Valve. Acesta stă la baza mai multor jocuri ale companiei, cum ar fi Counter Strike: Global Offensive, Team Fortress 2 și Left For Dead 2.

Engine-ul Source poate fi exploatat dacă încarci o porțiune de cod într-un model personalizat, pe o hartă făcută de jucători. Counter Strike este unul din jocurile care le permit jucătorilor să folosească hărți proprii pentru a se juca. Pe aceste hărți, pot fi încărcate și diverse modele personalizate, cum ar fi texturi, înfățișări pentru caractere sau pentru arme. Aceste modele sau asset-uri sunt cele pe care ți le descarcă CS atunci când intri pe un server personalizat care rulează cu astfel de elemente.

În cazul de față, modelul exploatat era unul de ragdoll, care determină modul în care caracterele se prăbușesc atunci când mor. Un hacker putea crea un cod ragdoll care să conțină elemente periculoase, putea să și-l încarce în propriul joc, apoi să aștepte să intre alții pe serverul său. Când oponenții erau uciși, hackerul putea să preia controlul calculatoarelor, cu ajutorul modelului ragdoll ce tocmai se activase, arată motherboard.vice.com.

Justin Taft, cel care a descoperit această vulnerabilitate, spune că Valve a oferit deja o soluție pentru această problemă, însă compania a refuzat să facă vreun comentariu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: