Bursierii de la GovITHub refuză colaborarea cu actualul Guvern

Bursierii de la GovITHub refuză colaborarea cu actualul Guvern

Bursierii care fac parte din GovITHub – un program realizat de guvernul tehnocrat care are ca scop modernizarea sistemelor IT – refuză să continue colaborarea cu guvernul actual.  

Decizia acestora izvorăște din examinarea ultimelor hotărâri luate de actualul executiv, care a adoptat ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, conform Stiridinlume.ro

“În urma adoptării ordonanței de urgență (OUG) prin care sunt modificate Codul Penal și Codul de Procedură Penală privind abuzul în serviciu și a proiectului de lege privind grațierea, bursierii GovITHub se declară indignați și refuză să își continue activitatea sub coordonarea actualului guvern și a echipei sale de miniștri”, susțin reprezentanții programului .

Programul GovITHub a luat naștere în anul 2016 și aduce laolaltă bursieri, voluntari și specialiști din domeniul IT, care vor să se implice activ în viața statului și a cetățenilor. Aceștia doresc să-și pună la dispoziție cunoștințele pentru digitalizarea instituțiilor publice și îmbunătățirea relației dintre cetățeni și stat.

În prezent, toți acești specialiști renunță la colaborarea cu guvernul actual pentru că noile decizii ale acestuia contravin principiilor care stau la baza activității lor. “Principiile care guvernează activitatea GovITHub au la bază transparența, implicarea civică și un sistem deschis de colaborare cu societatea civilă, de tip open source, care a făcut posibil ca în doar 4 luni de activitate GovITHub să dezvolte proiecte cu impact național, care în alte condiții ar fi costat statul român peste un milion de euro”, aflăm de la aceleași surse.

”În acest context, deciziile guvernului actual luate în noaptea de 31 ianuarie / 1 februarie 2017, precum și modul în care acestea au fost adoptate, invalidează misiunea GovITHub și contravin flagrant atât principiilor care au pus bazele acestui program, cât și valorilor personale ale bursierilor. Astfel, bursierii GovITHub au luat în regim democratic hotărârea să înceteze colaborarea cu actualul guvern”, au afirmat aceleași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: