Google te va ajuta să obții fotografii perfecte pe timp de noapte

Google te va ajuta să obții fotografii perfecte pe timp de noapte
11:35 27.04.2017

Fotografiile pe timp de noapte făcute cu smartphone-ul sunt decente, dar nu se compară cu cele făcute cu un DSLR.

Cu toate acestea, există întotdeauna posibilitatea de a face lucrurile mai bine, iar cercetătorul Florian Kainz, de la Google, a descoperit o metodă prin care poate aduce telefoanele cât mai aproape de aparatele profesionale.

Acesta a fost provocat de un coleg de echipă să realizeze un sistem prin care să poți realiza fotografii de noapte calitative, cu telefonul, astfel că a luat naștere o aplicație de Android experimentală.

google fotografii noapte

Aceasta îți oferă control manual pentru expunere, distanță focală și sensibilitate ISO, acestea fiind elemente cruciale pentru fotografia în condiții de lumină slabă. Când apeși pe butonul de declanșare, aplicația face până la 64 de fotografii.

Apoi, zgomotul este eliminat prin descoperirea unei medii a cadrelor, iar apoi artefactele sunt eliminate prin eliminarea mediei cadrelor trase cu senzorul acoperit cu bandă adezivă.

google fotografii noapte

Rezultatele nu sunt perfecte, într-adevăr, dar arată mult mai bine decât fotografiile pe care le poți face folosind setările și tehnicile obișnuite oferite de un smartphone. Keinz a reușit să obțină o fotografie destul de bună a cerului înstelat, fără să aibă parte și de altă sursă de lumină în afară de stele.

Momentan, tehnologia nu este foarte practică pentru utilizatorul de rând. Aceasta implică destul de multă post-procesare pe calculator, iar fotografiile nu au rezoluțiile pe care le întâlnim în cazul aparatelor foto profesionale. În plus, nu poți folosi această tehnică dacă vrei să fotografiezi obiecte care se deplasează cu viteză, scrie engadget.com.

google fotografii noapte

Cu toate acestea, Kainz crede că un telefon s-ar putea ocupa de toate aceste aspecte, inclusiv de post-procesare, cu ajutorul unei aplicații mai avansate. Sperăm că lucrurile vor progresa și că vom vedea o asemenea aplicație disponibilă și în Magazinul Play.

loading...