Google Tango transformă vizitele la muzeu într-o experiență inedită

Google Tango transformă vizitele la muzeu într-o experiență inedită

Google Tango promite să transforme vizitele la muzeu într-o experiență cât mai plăcută, dar și informativă pentru cei ce folosesc acest serviciu.

Uneori, vizitele la muzeu nu sunt atât de interesante pe cât ar putea fi, deoarece câteva informații scrise pe o pancartă sau rostite de un ghid nu pot să ofere atât de mult pe cât ar trebui. Tocmai de aceea, Google vrea să schimbe lucrurile.

Capabilitățile Google Tango de creare a unei realități augmentate sunt disponibile publicului, pentru prima dată, la Detroit Institute of Arts. Muzeul, alături de GuidiGO, a construit Lumin, un tur special al muzeului care folosește Google Tango pentru a adăuga elemente de realitate augmentată, pentru a-ți oferi o experiență mai bogată. Astfel de tururi necesită un telefon Lenovo Phab 2 Pro, ce poate fi cerut chiar de la intrare.

Mumiile sunt extrem de utile când vine vorba de cunoașterea ritualurilor antice de îngropare a morților. Cu ajutorul realității augmentate, poți vedea în interiorul sarcofagului și chiar prin bandaje, pentru a vedea scheletul mumiei, așa cum se vede mai sus.

Poarta Ishtar avea o înălțime de 6 etaje, iar cu ajutorul tehnologiei Tango de urmărire a mișcării, poți vizualiza poarta în toată splendoarea sa, vizionând un model la scară.

google tango

Basorelieful din Mesopotamia era pictat în culori aprinse, care s-au șters odată cu trecerea timpului. Cu ajutorul Tango, însă, poți vedea cum arăta acest basorelief atunci când a fost creat, în urmă cu mii de ani.

google tango

Sigiliile cilindrice erau folosite pentru a crea diverse modele, cum ar fi semnături pentru documente oficiale. Acum, cu ajutorul realității virtuale, poți ”desface” un astfel de cilindru pentru a vedea toate modelele din interiorul acestuia, arată Google.

google tango

Google are în plan să aducă serviciul Tango la cât mai multe muzee din lume. în viitor.

Citește și: