Google ne-a dezvăluit accidental cât de mare este prezența Apple pe piața telefoanelor

Google ne-a dezvăluit accidental cât de mare este prezența Apple pe piața telefoanelor
17:19 19.05.2017

Google și Apple au o prezență destul de interesantă pe piețele globale, având în vedere proporțiile fiecărui jucător.

Când vine vorba de piața din Statele Unite, Android și iOS au o distribuție aproximativ egală pe piață, însă la nivel global situația este destul de diferită. Statisticile ne arată că Android are între 80% și 90% din piață, astfel că mulți considerăm că avem de-a face cu un nou ”război” de tipul Windows versus MacOS.

Statisticile de vânzări ne-au făcut să credem asta, însă situația ar putea fi foarte diferită. Vicepreședintele Google, Dave Burke, a oferit informații care arată că Google ar avea mai puțin de 66% din piața globală. Acesta a postat informațiile chiar pe blogul companiei. Există însă o diferență important: numărul de vânzări și numărul de utilizatori.

Burke anunțase pe blogul companiei că Google sărbătorește un eveniment important, faptul că 2 miliarde de dispozitive cu Android sunt folosite în întreaga lume, platforma având cea mai mare penetrare de pe piață.

Acum aproximativ un an, Apple anunța că sunt un miliard de dispozitive cu iOS în funcțiune, iar din ianuarie 2016 și până acum, Apple a mai vândut peste 260 de milioane de smartphone-uri.

Cifrele ne arată că, la nivelul vânzărilor, iOS are o cotă de piață de aproximativ 10-20%, însă statisticile de activitate ne sugerează că avem de-a face cu o piață pe care Apple are o prezență de aproximativ 33%.

Asta înseamnă că Apple are o prezență cu cel puțin 65% și cu cel mult 230% mai mare decât se estima inițial, dacă ne uităm la alte numere decât cele cu privire la vânzări, unde iOS însumează 10-20% din piață, scrie forbes.com.

Androidul celor de la Google este încă sistemul de operare dominant pentru platformele mobile și probabil așa va rămâne situația, dar este important de remarcat cât de mult înseamnă și iOS pe piață.

loading...