Google Maps îți va spune dacă găsești locuri de parcare la destinație

Google Maps îți va spune dacă găsești locuri de parcare la destinație

Google Maps este deja o aplicație extrem de utilă, dar asta nu-i împiedică pe creatori să adauge noi funcții interesante și folositoare, mai ales pentru șoferi.

Cea mai nouă funcție a fost descoperită în cadrul celei mai recente versiuni a aplicației, chiar dacă primele semne cu privire la o asemenea funcționalitate erau cunoscute de mult. Încă din luna august 2016, au fost găsite în cadrul Google Maps o serie de bucăți de cod ce ofereau indicii cu privire la viitoarea implementare a unei opțiuni care să-ți arate cât de greu îți va fi să găsești un loc de parcare la destinație.

Descoperirile de atunci se confirmă acum, având în vedere introducerea noii funcții. Scopul acesteia este să te informeze cât de ușor sau cât de greu îți va fi să găsești un loc de parcare atunci când ajungi la destinație.

Noua funcție apare ca un P încadrat într-un cerc ce poate avea culori diferite, în funcție de disponibilitatea parcării. Astfel, dacă nu vei întâmpina dificultăți la parcare, cercul va rămâne albastru. Dacă, în schimb, parcarea ți-ar putea pune probleme, atunci cercul va deveni roșu. De asemenea, imediat lângă acesta apare și un text de forma ”easy”, ”medium”, sau ”limited”, arată androidpolice.com.

Conform testelor efectuate până acum, noua funcție va fi disponibilă pentru destinații publice, cum ar fi mall-uri, aeroporturi sau alte locuri unde există parcări organizate. Momentan, nu se știe dacă funcția oferă recomandări și în afara SUA, dar este foarte posibil ca în viitor să fie introduse asemenea update-uri.

De asemenea, noul update vine și cu fotografii de ”atmosferă”. Atunci când te uiți pe detaliile cu privire la un loc în care urmează să mergi, vei putea vedea fotografii de interior care îți arată, literalmente, care este ambianța în care îți vei petrece timpul.