Google învață cum să descopere obiecte și persoane în videoclipuri

Google învață cum să descopere obiecte și persoane în videoclipuri

Google își dezvoltă din ce în ce mai mult serviciile, iar una dintre cele mai noi inovații o reprezintă posibilitatea de a identifica elemente dintr-un videoclip.

Probabil că sunteți deja familiarizați cu posibilitatea de căutare a imaginilor similare folosind Google, aceasta având la bază mai multe tehnologii, care pot însă depista conținut în imagini statice.

În cadrul Google Cloud Next ’17, însă, compania a dezvăluit un nou API care se folosește de învățarea automatizată pentru a căuta în videoclipuri diverse substantive sau verbe, care arată obiecte sau acțiuni ce se petrec în cadrul clipurilor.

API-ul Cloud Video Intelligence se află momentan în varianta beta privată, asta însemnând că se adresează doar companiilor, urmând să mai treacă ceva timp până ce vom putea beneficia și noi de această funcție. Funcția este una enterprise, fiind o unealtă de învățare automatizată ce folosește framework-uri precum TensorFlow, acesta putând fi folosit de companii care vor să analizeze rapid videoclipurile pe care le au și să extragă metadate, arată engadget.com.

Dacă ai avea o colecție de videoclipuri și ai vrea să cauți cuvântul ”tigru”, ai primi un rezultat precum cel de mai jos:
google tigru recunoastere video

API-ul caută entități precum substantive care apar în videoclipuri și îți poate indica momentul în care acestea își fac apariția, având posibilitatea de a detecta chiar și când se schimbă scena.

Companiile care vor să folosească acest serviciu trebuie să își stocheze videoclipurile în Google Cloud Storage; asta n-ar trebui să fie o mare problemă, mai ales că și companii precum Spotify, Apple și Evernote au început să folosească această platformă.

Va mai dura ceva timp până ce un astfel de serviciu să devină disponibil pe YouTube, de exemplu, dar n-ar trebui să avem de așteptat foarte mult, având în vedere că Google se mișcă destul de repede.