Google Hire te-ar putea ajuta să-ți găsești un serviciu

Google Hire te-ar putea ajuta să-ți găsești un serviciu

Google Hire este un portal care te-ar putea ajuta să-ți găsești un loc de muncă, devenind astfel un rival pentru LinkedIn.

LinkedIn este, probabil, cea mai cunoscută platformă când vine vorba de construirea unei rețele profesionale și găsirea unor locuri de muncă în domeniile care te interesează. Deși site-ul este lider în domeniu, ar putea avea de-a face cu o competiție serioasă din partea Google Hire.

Acesta este un nou portal de listare a joburilor, iar companiile vor putea să-și adauge aici posturile disponibile pe care le au. Pe de altă parte, cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă ar putea găsi oportunitatea perfectă între listările efectuate. Site-ul este deja activ, putând fi accesat aici, doar că nu te poți loga pe el.

Detaliile cu privire la noua platformă sunt destul de vagi, dar există deja îngrijorări cu privire la posibilitatea de împărtășire a unor date confidențiale. Au existat chiar zvonuri nefondate, care sugerau că angajatorii ar putea să-ți descopere astfel istoricul căutărilor pe Google, dar compania a transmis un comunicat de presă în care dezminte clar aceste afirmații.

”Google Hire este un produs aflat în faza de dezvoltare, care va ajuta clienții G Suite să-și pună la punct procesul de angajare. Produsul le va permite angajatorilor să colecteze aplicațiile candidaților online. Doar informațiile selectate voluntar de către candidat vor fi trimise către un potențial angajator. Informațiile private nu sunt distribuite”, arată emailul primit de la purtătorul de cuvânt Google, transmis și de engadget.com.

Google nu este prima companie mare care face tranziția către un portal pentru locuri de muncă. Și Facebook oferă această funcționalitate de ceva timp, iar Google Hire va avea de-a face cu o piață bine definită deja.