Google anunță ”data de expirare” a telefoanelor Pixel și Pixel XL și aceasta nu e departe

Google anunță ”data de expirare” a telefoanelor Pixel și Pixel XL și aceasta nu e departe

Smartphone-urile Pixel și Pixel XL au fost lansate în a doua jumătate a anului trecut cu scopul de a înlocui gama Nexus. În ciuda așteptărilor fanilor, se pare că ele nu vor avea parte de mai multe actualizări ale sistemului de operare decât telefoanele din gama Nexus, chiar dacă prețurile sunt considerabil mai mari. 

Google Pixel și Pixel XL au hardware de top și rulează versiunea ”vanilla” a sistemului Android creat de Google. Pe scurt, asta ar trebui să însemne optimizări foarte bune, actualizări de software cu prioritate și o interfață rapidă și curată.

Acestea sunt motivele pentru care mulți au ales smartphone-uri Nexus în detrimentul unor telefoane făcute de producători precum Samsung sau LG. Se pare că cei care țin cel mai mult la acele optimizări și care au dat o căruță de bani pe telefoane Pixel nu vor beneficia de foarte multe versiuni ale sistemului de operare, cu toate că vor primi actualizări dese în ceea ce privește securitatea.

Google a dezvăluit calendarul actualizărilor pentru Google Pixel și Pixel XL, iar cei de la Android Police sunt cei care l-au descoperit. Astfel, aflăm că Google Pixel și Pixel XL vor primi versiuni noi de Android OS până în octombrie 2018.

Adică, numai peste un an și jumătate, Google Pixel și Pixel XL nu vor trece la versiuni superioare ale sistemului de operare Google și nici nu vor mai avea acces la orice funcții noi vor aduce respectivele versiuni.

Vestea bună este că utilizatorii nu vor rămâne descoperiți din punct de vedere al securității. Astfel, Google promite ca cele două telefoane Pixel să stea ”la zi” cu update-urile de securitate până în luna octombrie a anului 2019.

 

 

Până atunci, Google pare că se pregătește să lanseze o nouă versiune a telefoanelor Pixel și rămâne de văzut ce funcționalități noi vor aduce acestea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: