Gmail vine cu sisteme noi care să te protejeze de furtul de date

Gmail vine cu sisteme noi care să te protejeze de furtul de date

Gmail are parte de un update de securitate destul de important, Google având intenția să te protejeze împotriva phishing-ului.

Phishing-ul este una dintre cele mai folosite metode de către atacatori care vor să fure date personale, cum ar fi parole de conturi, date ale cardurilor de debit sau de credit și nu numai.

Noul update de securitate vine cu sisteme care detectează din timp astfel de tentative de phishing, folosind învățarea automatizată, printre altele. Sistemul folosește și avertizări atunci când dai click pe link-uri mailițioase, dar te avertizează și când are dubii cu privire la faptul că n-ai fi chiar tu cel care trimite un email.

Conform celor de la Google, datorită integrării cu tehnologii de învățare automatizată, Gmail ar trebui să blocheze mesajele de phishing și de spam cu o precizie de peste 99,9%, ceea ce este destul de impresionant.

Așa cum menționam anterior, Gmail te avertizează dacă are impresia că trimiți un mesaj din greșeală, pentru a preveni pierderea datelor. Astfel, când vrei să răspunzi la anumite mailuri, serviciul te va întreba dacă ești sigur că mailul trebuie trimis respectivului destinatar.

În plus, Gmail va detecta, de acum încolo, și dacă destinatarul căruia îi adresezi un anumit mesaj este un contact deja existent sau cineva cu care interacționezi în mod regulat. Sistemul va folosi elemente de inteligență contextuală, astfel că avertizările pe care le-ai putea primi vor fi destul de limitate ca număr de apariții, scrie phonearena.com.

Majoritatea acestor noi funcții de securitate de care Gmail beneficiază se adresează îndeosebi companiilor care ar putea pierde date, protejând angajații ce ar putea cădea pradă unor tentative de phishing. Firește, și utilizatorii de rând care pot fi expuși la astfel de înșelăciuni sunt protejați.

Citește și: