Gadget-ul care îți permite să vezi prin pereți te va ajuta să-ți remodelezi casa

Gadget-ul care îți permite să vezi prin pereți te va ajuta să-ți remodelezi casa

Cercetătorii au creat un gadget inteligent care îți permite să vezi prin pereți, iar astfel poți deveni un instalator profesionist sau chiar spion.

Dacă îți făceai griji că roboții îți vor prelua treptat toate îndatoririle, aparent unii dintre ei vor lucra împreună cu tine, ajutându-te să îți duci sarcinile la îndeplinire mult mai eficient. WalabotDIY este un gadget inteligent care se folosește de razele X pentru a-ți arăta ce se află în pereții tăi, de la cuie, țevi, fire la…gândaci.

Oricine se temea de factura gigantică pe care ar avea-o de plătit instalatorului, are posibilitatea de a-și remodela casa de unul singur, doar ajutat de această unealtă inteligentă, care este în mod cert o alternativă mult mai ieftină. Acest gadget îți oferă capacitățile unui instalator profesionist, chiar și în lipsa unor cursuri adecvate.

Pentru a beneficia de vederea cu raze X, trebuie să atașezi dispozitivul WalabotDIY de carcasa telefonului tău și să descarci aplicația dedicată. De aici, lucrurile devin destul de simple, iar ceea ce trebuie să faci este să îl îndrepți către regiune de perete pe care vrei să o studiezi mai îndeaproape, iar smartphone-ul tău îți va arăta ce se află în spatele peretelui, iar privirea sa pătrunde până la adâncimi de 10 centimetri, potrivit walabot.com.

Partea bună este că ustensila este suficient de performantă cât să nu restrângă utilizarea doar pe anumite suprafețe, ci WalabotDIY poate „vedea” chiar și prin ciment sau lemn. Momentan, acesta poate fi achiziționat la suma de 199 de dolari pe site, însă oferta este limitată.

Aceasta nu este prima dată când cercetătorii construiesc gadget-uri inteligente care au puterea să te transforme în James Bond. Amintim de tehnologia futuristă RF-Capture, care transmite semnale wireless, apoi analizează reflexiile acestor semnale pentru a detecta siluete umane, putând distinge printr-un perete 15 persoane diferite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: