Acest „sat” descoperit în America de Nord e mult mai vechi decât piramidele

Acest „sat” descoperit în America de Nord e mult mai vechi decât piramidele

Un sat antic, considerat a fi una dintre cele mai vechi așezări din America de Nord, a fost descoperit în timpul unei excavări.

Excavările au avut loc pe o insulă din Columbia Britanică, o regiune din vestul Canadei. Satul pare să aibă o vechime de aproximativ 14.000 de ani, și a fost într-o zonă stâncoasă de pe insula Triquet, care se află la aproximativ 500 de kilometri nord-vest de Victoria, Canada.

Cercetătorii spun că au fost descoperite mai multe artefacte în cadrul acestui sit arheologic, iar acestea includ unelte pentru aprinderea focurilor, cârlige de pescuit, dar și sulițe, acestea datând din perioada ultimei ere glaciare. Aceste obiecte pot oferi informații despre cum a apărut, pentru prima dată, civilizația în America de Nord.

Alisha Gauvreau, doctorandă în antropologie la University Victoria și cercetătoare la Hakai Institute, care oferă susținere echipei de arheologi, a declarat pentru televiziune că ”atunci când rezultatele datării obiectelor au apărut, am fost foarte șocați de vechimea acestora”, scrie independent.co.uk.

Această descoperire va schimba radical ideile cu privire la modul în care a fost populată, la începuturi, America de Nord. Experții sunt de părere că un fenomen masiv de migrație a avut loc pe coasta Columbiei Britanice.

Descoperirea este în concordanță cu tradițiile orale ale Națiunii Heiltsuk. Conform acestor istorisiri, existau sate antice pe coastă, despre care s-a vorbit de-a lungul a sute de ani.

William Housty, membru al Națiunii Heiltsuk, spune că ”este fascinant să te gândești că aceste povești au supraviețuit atâta timp, dar și că sunt susținute de dovezi arheologice”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: