A fost creată ciocolata anti-îmbătrânire, care reduce ridurile pofticioșilor

A fost creată ciocolata anti-îmbătrânire, care reduce ridurile pofticioșilor

Ciocolata care promite să reducă apariția ridurilor și îmbătrânirea a fost creată de către o echipă de cercetători englezi.

Esthechoc este creația unui laborator derivat de la Universitatea Cambridge și are meritul de a spori nivelul de antioxidanți, crescând și circulația sângelui, pentru a păstra aspectul tânăr al pielii.

Doar 7,5 grame din această ciocolată conțin la fel de multă astaxantină precum o porție de somon din Alaska și la fel de mulți polifenoli precum 100 de gram de ciocolată neagră.

Creatorii acesteia susțin că pielea unei persoane de 50-60 de ani poate fi întinerită pentru a avea proprietățile pielii unei persoane de 20-30 de ani.

Testele arată că, după patru săptămâni de consum zilnic a aceste ciocolate, voluntarii prezentau niveluri mult mai scăzute de inflamație în sânge, dar și un nivel crescut de alimentare cu sânge a pielii, arată telegraph.co.uk.

Estechoc nu va fi, însă, disponibilă la orice ”magazin de la colț” din Marea Britanie, însă. Ciocolata este ambalată într-o cutie ce oferă porții individuale pentru trei săptămâni, fiind disponibilă pentru 55 de dolari pe site-ul oficial al produsului.

Site-ul oferă posibilitatea de a ”te abona” la ciocolată, având un abonament de trei luni, dar și posibilitatea de a cumpăra un calendar în stilul celor de Crăciun, cu ciocolată.

Există însă și critici cu privire la ciocolata minune. Naveed Sattar, profesor la Glasgow University, este de părere că teste clinice mai robuste trebuie efectuate pentru a valida ceea ce susțin creatorii. Alți experți de la University College London spun că teste efectuate în trecut au arătat că astaxantina este mult mai eficientă atunci când este aplicată direct, în loc să fie ingerată.

Citește și: