Folosirea telefonului în avion te poate trimite la închisoare

Folosirea telefonului în avion te poate trimite la închisoare

Folosirea telefonului în avion este un subiect dezbătut frecvent, pentru că nu s-a ajuns la un consens cu privire la existența unor efecte asupra aeronavei.

S-a discutat și încă se discută despre efectele pe care le pot avea telefoanele mobile asupra aparaturii electronice de la bordul avioanelor. Unii spun că aceste efecte există și că pot apărea interferențe reale, în timp ce alții sunt de părere că folosirea telefonului în avion este restricționată în momente cheie, astfel încât pasagerii să fie atenți la instrucțiunile de zbor.

În prezent, majoritatea oamenilor își trec telefonul în modul avion și totul este în regulă. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt oriunde la fel, iar China este cel mai bun exemplu despre care să vorbim. Conform cnet.com, în datele de 5 și 6 februarie, trei persoane au fost arestate pentru că și-au folosit telefoanele la bordul avioanelor.

O femeie numită Zhang a refuzat să-și închidă telefonul la decolare și a efectuat mai multe apeluri în timpul zborului. Asta a trimis-o la închisoare timp de cinci zile. Un al doilea pasager, numit Niu, a fost arestat tot pentru o ilegalitate comisă pe fondul folosii telefonului în avion, dar acesta a stat doar trei zile la închisoare.

Ultimul dintre pasageri, a cărui identitate este legată doar de numele Wang, a avut cea mai grea pedeapsă. Pasagerul (sau pasagera, deoarece nu este dezvăluit nici sexul persoanei) a ascultat muzică în timpul decolării și la aterizare. Wang a primit cinci zile de închisoare, dar și o amendă. Amenzile pentru folosirea telefonului în avion ajung până la 7.265 de dolari.

Autoritățile chineze insistă că telefoanele trebuie închise în timpul zborurilor. Oficialii nu sunt convinși că modul avion blochează toate semnalele. În mod ciudat, totuși, tabletele par să nu fie supuse acelorași reguli de folosire. Au existat câteva opinii oficiale în 2016 cu privire la relaxarea legislației, dar nu s-a concretizat nimic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: