14 feb. 2017 | 15:08

Fanii Apple sunt mai dornici de matrimoniale pe rețelele sociale

ACTUALITATE
Fanii Apple sunt mai dornici de matrimoniale pe rețelele sociale

Dacă ai preferat să-ți cumperi un Mac în loc să optezi pentru un PC clasic, asta spune ceva despre tine: e foarte posibil să fii ceva mai libertin în ceea ce privește interacțiunile de pe internet.

Oamenii ce folosesc internetul de pe un Mac par să aibă ceva mai puține rețineri când vine vorba de a-și manifesta sentimentele pe site-uri de socializare. Utilizatorii de internet au fost obiectul unui studiu efectuat de Kaspersky, în care s-a dorit identificarea unor tipare de utilizare a calculatoarelor și a rețelelor sociale.

Când vine vorba de utilizatorii de Mac, 14% dintre cei ce au luat parte la studiu admit că folosesc rețele de socializare în încercarea de a-și căuta un partener de viață. Alte 11 procente preferă astfel de site-uri pentru găsirea unui partener sexual. Cum se compară asta cu mediile înregistrate în rândul celor chestionați? Răspunsurile afirmative ale utilizatorilor de Mac-uri sunt aproape duble față de medie.

Utilizatorii unor astfel de calculatoare au ceva mai puține rețineri și în ceea ce privește dezvăluirea de informații privind statutul lor matrimonial sau orientarea sexuală. 70% dintre utilizatorii de Mac (în comparație cu media de 44%) nu au o problemă în a-și face publică orientarea sexuală în mediul online, iar 83% (în comparație cu media de 63%) sunt dispuși să-și afișeze public statutul matrimonial.

Rețelele de socializare îi fac pe oameni mai fericiți, conform aceluiași studiu. 46% dintre cei ce au fost chestionați recunosc aportul pozitiv al unui astfel de mediu în ceea ce privește relațiile cu cei dragi. Cu toate acestea, utilizatorii de Mac sunt mult mai fericiți, având în vedere că 68% descoperă beneficiile mediului online.

Firește, dincolo de toate aceste aspecte pozitive, există și alte aspecte negative descoperite de studiu, tot în materie de social media.