Facebook crede că a găsit utilizatorii care postează știri false

Facebook crede că a găsit utilizatorii care postează știri false

Facebook este soluția preferată de cei care propagă știri false, dar compania americană speră că a găsit o soluție pentru a-i identifica mai ușor.

Nu are rost să mai insistăm pe faptul că tot mai multe studii au confirmat nivelul semnificativ de influență al celor de la Facebook în stabilirea noului președinte al SUA. Mai mult decât atât, organizațiile guvernamentale din tot mai multe țări europene au pus presiune pe compania americană pentru a descoperi soluții la problema râspândirii de știri false prin intermediul platformei.

În ultimele luni, cei de la Facebook au publicat tot mai multe practici menite să afecteze propagarea de ,,fake news”. Este imposibil să ștergi știrile false de pe internet, dar cea mai mare rețea de socializare din lume speră să găsească un sistem prin care să întrerupă promovarea lor și răspândirea la un număr semnificativ de utilizatori.

Cel mai recent comunicat pe marginea subiectului a apărut pe blogul oficial al Facebook. Conform statisticilor adunate de americani, cei care postează de mai mult de 50 de ori pe zi pe Facebook, în mod inevitabil, promovează conținut de slabă calitate. Acesta principiu detaliat de Adam Mosseri, unul dintre directorii Facebook pare să aibă multe argumente în spate.

Conform analizelor desfășurate pe parcursul mai multor luni, utilizatorii de Facebook care publică mai mult de 50 de știri false, postează conținut de tip clickbait, senzaționalism și știri de dezinformare. În final, compania a stabilit că există legături suficient de puternice între propagarea de știri false și cei care postează pe Facebook cu o frecvență foarte mare.

Un nou algoritm ce va fi implementat la scară largă în perioada imediat următoare va penaliza persoanele care postează mai mult de 50 de postări pe zi. În final, veți ajunge să vedeți din ce în ce mai puține postări de la respectivii indivizi, iar mesajele lor negative vor avea avea un public din ce în ce mai infim. Merită reținut că acest sistem nu va avea sub nici o formă paginile publice cu Like care postează mai des de 50 de ori pe zi. Postările lor vor fi la fel de vizibile și pot fi la fel de ușor promovate.