Facebook te va găsi în fotografiile în care nu te aștepți

Facebook te va găsi în fotografiile în care nu te aștepți

Cu toții știm că tehnologiile de recunoaștere facială au evoluat foarte mult în ultimii ani. Nu te-ai aștepta însă ca Facebook să-ți arate fotografii cu tine pe care nu le știi.

Printr-un comunicat de presă postat pe blogul companiei, cei de la Facebook au detaliat o serie stufoasă de instrumente noi bazate pe recunoaștere facială care vor fi incluse în site. În primul rând, funcția de text alternativ descriptiv pentru imagini a fost îmbunătățită semnificativ pentru a citi persoanelor nevăzătoare ce se întâmplă într-o poză.

Versiunea originală a algoritmului era destul de vagă și include afirmații precum ”ar putea conține copaci, cer, mare”. Noua versiune va include acele detalii plus numele persoanele prezente în cadru, chiar și dacă nu au etichetate în poză. Recunoașterea facială s-ar putea ca ociazional să dea rateuri, în mod previzibil, dar va deveni din ce în ce mai eficientă odată cu trecerea timpului. În plus, va oferi nevăzătorilor ocazia să înțeleagă mult mai bine diverse contexte.

Dacă cineva postează o fotografie cu tine pe Facebook, vei fi notificat. Acest sistem era prezent și în trecut, dar o persoană trebuia să te eticheteze în imagine. De acum înainte, întregul mecanism se va baza pe recunoaștere facială și, chiar dacă nu ai fost etichetat, vei vedea o notificare legată de respectiva postare. În același timp, dacă cineva îți folosește imaginea ta ca fotografie de profil, vei fi de asemenea notificat. Astfel, cea mai populară rețea socială va face un pas mic pentru combaterea spam-ului și a conturilor false.

Pentru că noile funcții sunt destul de elaborate și s-ar putea reflecta într-o serie stufoasă de notificări, mai ales la început, va exista un switch simplu prin care le poți activa sau dezactiva dintr-un foc. Dacă te încântă o singură particularitate, vei fi nevoit să le pornești pe toate din păcate. Deși opțiunile descrise mai sus vor fi implementate în următoarele zile în diverse colțuri ale lumii, din considerente legale nu vor fi disponibile pentru utilizatorii din Europa și Canada.facebook-photo01

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: