24 iul. 2017 | 16:14

Facebook te-ar putea surprinde în viitor cu un telefon modular

ACTUALITATE
Facebook te-ar putea surprinde în viitor cu un telefon modular

Facebook ar putea intra pe teritoriul telefoanelor modulare, dacă este să ne luăm după un brevet recent înregistrat de companie.

Compania explorează posibilitatea de creare a unui dispozitiv portabil care să aibă componente ce pot fi schimbate și care ar putea fi folosit ca smparthone sau ca boxă portabilă. Brevetul a fost descoperit joia trecută.

Produsul este descris în cadrul brevetului ca un ”dispozitiv modular electromagnetic”, iar acesta ar urma să opereze cu ajutorul mai multor module, cum ar fi o boxă, un microfon, un sistem GPS, un touchpad și chiar un termometru.

Clienții ar fi încurajați să schimbe modulele pe măsură ce au nevoie de ele și ar putea crea un gadget care să conțină elementele pe care le doresc.

Brevetul vine din Clădirea 8, divizia destul de învăluită în mister a companiei, care lucrează la proiecte destul de ambițioase care includ realitatea augmentată, cea virtuală, dar și alte sfere de interes în domeniul tehnologiei.

facebook telefon modular

Faptul că Facebook ar putea lansa un telefon modular nu trebuie să ne surprindă foarte tare. De ani buni se tot vorbește despre faptul că Facebook ar avea de gând să creeze un smartphone, iar acest brevet nu face decât să alimenteze speculațiile cu privire la faptul că am putea vedea, în viitor, un asemenea produs lansat de către companie, scrie mashable.com.

Originalul telefon Facebook, cunoscut ca HTC First, a fost lansat acum câțiva ani, dar a avut parte de o primire destul de negativă. De asemenea, nici telefoanele modulare nu se bucură de foarte mult succes, Moto Z fiind singurul astfel de smartphone care a reușit să adune ceva popularitate, insuficientă însă.

Nu trebuie să uităm nici de faptul că brevetele sunt înregistrate constant de către companii, dar doar o mică parte dintre astfel de idei se transformă în proiecte reale.