22 iun. 2017 | 15:54

Facebook te va ajuta să nu-ți mai fie furată poza de profil

ACTUALITATE
Facebook te va ajuta să nu-ți mai fie furată poza de profil

Facebook testează o nouă funcție cu ajutorul căreia vei fi sigur că poza de profil nu îți va mai fi furată de alți indivizi.

Există diverse persoane cu prea mult timp liber care încă mai practică furtul de fotografii de profil, pentru a le folosi apoi la crearea de conturi false. În curând, însă, acest fenomen va putea fi limitat și mai mult, deoarece fotografiile de profil vor fi protejate.

Funcția este testată, momentan, în India, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de o activa atunci când intră pe site. După ce activezi funcția, alte persoane care intră pe profilul tău nu îți vor mai putea salva poza de profil și nici nu vor putea să îi facă screenshot de pe telefon. În plus, oamenii care nu te au în lista de prieteni nu vor putea da taguri în poza ta de profil, indiferent de setările tale în această privință.

Pentru ca oamenii să știe că fotografia ta este protejată, în jurul acesteia va apărea un chenar albastru, în loc de cel clasic, de culoare albă. De asemenea, în partea de jos va apărea și o mică ilustrație a unui scut.

Rețeaua socială a creat această funcție experiemntală după ce a aflat de la mai multe organizații din India că multe femei din țară nu se simt confortabil să își pună poze pe site-ul cu două miliarde de utilizatori. Acestea sunt îngrijorate de ceea ce s-ar putea întâmpla cu fotografia lor, aceste imagini putând fi folosite chiar și pentru reclame pornografice de genul ”femei din apropiere te așteaptă”. Există și alte moduri în care imaginile pot fi folosite, unii preferând să creeze albume cu imagini de profil ale femeilor, în timp ce alții pot încerca să îi înșele pe alții cu un profil fals.

Facebook ia în considerare oferirea funcției și la nivel global, deoarece astfel de lucruri se pot întâmpla oriunde, scrie engadget.com.