17 oct. 2017 | 20:40

Secretele tale murdare pot fi aflate de prieteni de pe Facebook

ACTUALITATE
Secretele tale murdare pot fi aflate de prieteni de pe Facebook

Un algoritm Facebook ți-ar putea da peste cap planurile de-a menține o oarecare intimitate. Și nu se rezumă totul doar la cea mai mare rețea socială.

Poate crezi că-ți ascunzi bine secretele de pe internet, dar mereu poți avea surprize. De exemplu, o prostituată își crease identitatea de rutină pe Facebook – o fată din California care postează despre politică. La muncă, ea folosea o adresă de mail diferită, un număr de telefon diferit, precum și un alt nume. Totuși, Facebook a reușit să îi descopere conexiunile din lumea reală cu clienții săi și au sugerat-o acestora pentru a o adăuga la prieteni.

Într-un raport publicat de Gizmodo se arată că algoritmii Facebook sugerează celor care lucrează în industria serviciilor sexuale să îi adauge la prieteni pe clienții lor fideli. Mai grav este că acest lucru se întâmplă când acești oameni încearcă să ascundă complet profesia lor din mediul online.

Rețeaua socială nu a oferit vreo explicație pentru acest fenomen, întrucât își menține algoritmii secreți, conform Technology Review. Această problemă s-ar putea muta și în zona site-urilor de pornografie. Pornhub a anunțat deja că va folosi inteligență artificială pentru a eticheta oamenii în fotografiile și videourile de pe site. Pornhub a explicat însă pentru Engadget că va eticheta doar actorii și actrițele cu greutate în industrie. Astfel, videourile amatorilor ar trebui să fie în siguranță. Deocamdată.

Dacă pentru unii oameni, statutul de lucrător sexual nu este neapărat unul negativ, pentru alții ar putea să fie văzut ca o rușine. Mai mult, problema fundamentală care apare este că, în acest ritm, anonimitatea ar putea deveni un vis pentru noi toți. Desigur, nu totul se oprește la sex, ci e vorba de intimitate pentru noi toți și câte știu platformele online despre noi. Iar aici se vede cel mai bine cât de mult monitorizează obiceiurile noastre.