Facebook are o nouă reacție: Ce înseamnă steagul curcubeu și cum îl poți folosi

Facebook are o nouă reacție: Ce înseamnă steagul curcubeu și cum îl poți folosi

Recent, Facebook a dezvăluit noua reacție- steagul curcubeu- care este identificat ca simbol al comunității și al identității LGBTQ, în plus față de cele standard, existente deja pe platformă.

Acest nou emoticon ”pride” este adăugat de Facebook pentru a recunoaște sutele de evenimente și parade care vor avea loc pe întreg parcursul acestei luni peste tot în lume și care sunt dedicate mișcării LGBTQ. Steagul comunității, denumit sugestiv steagul curcubeu, este introdus pe platformă pentru celebrarea indivizilor LGBTQ și a aliaților lor. Conform Facebook, emoticonul cu steagul curcubeu va fi disponibil pe site toată luna Iunie, care este luna mândriei pentru comunitatea LGBTQ.

Activistul pentru drepturile colectivității lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale, Gilbert Baker, care a murit în martie 2017, este cel care a creat iconicul steag, în 1978 ca simbol al vizibilității. De atunci, acesta a devenit un semn oficial și internațional al comunități LGBTQ, scrie alltechbuzz.com.

”Credem în construirea unei platforme care susține toate comunitățile. Și celebrăm iubirea și diversitatea, această Mândrie, oferindu-vă o reacție specială”, anunță Facebook într-o postare.

Din păcate, nu toți utilizatorii au avut acces din prima la noua reacție. Dacă vrei să-ți adaugi în arsenalul de reacții și steagul curcubeu, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în contul tău de Facebook și să dai like paginii LGBTQ@Facebook. Emoticonul nou introdus apare pe bara de reacții, lângă cele existente deja pe platformă. Dacă după ce ați urmat acești pași emoticonul nu-și face apariția, s-ar putea să fie nevoie să restartați aplicația sau telefonul.

Pe lângă sticker-ul dedicat, poți, de asemenea, să te folosești de un filter dedicat care exprimă mândria și susținerea față de comunitatea LGBTQ.

Facebook nu este însă singura platformă care celebrează luna LGBT Pride, iar Google se alătură inițiativei prin afișarea simbolului în pagina de rezultate, atunci când cauți în browser cuvinte precum ”LGBT”, ”LGBT Pride Month”.

Citește și:
Etichete: