12 ian. 2017 | 12:47

Facebook consumă bateria telefonului, dar există o soluție

ACTUALITATE
Facebook consumă bateria telefonului, dar există o soluție

Aplicația de Facebook consumă bateria telefonului foarte rapid, indiferent că vorbim despre smartphone-urile cu Android sau de cele cu iOS. Din fericire, există o soluție.

Sunt pagini întregi de forumuri online în care se detaliază modul agresiv în care Facebook consumă bateria telefonului. În teorie, ați fi tentați să credeți că problema are legătură cu accesul constant la internet, dar aplicațiile Facebook sunt departe de a fi singurele programe de pe mobil care au nevoie de o conexiune permanentă. Partea proastă este că situația s-a înrăutățit de curând pentru un număr semnificativ de utilizatori.

Pentru prima oară în câțiva ani, reprezentanții companiei au recunoscut că aplicația Facebook consumă bateria telefonului și că  este o problemă cu modul de funcționare al aplicației. Unele persoane s-au plâns că un procent din baterie scade în fiecare minut atunci când au Facebook pornit pe telefon. În contextul în care prea puțini dintre noi se bucură în condiții normale de utilizare de o zi departe de priză, este inadmisibil ca accesul la o rețea de socializare să se reflecte în același consum de resurse hardware precum un joc de ultimă generație.

Problema a ajuns la urechile managerului diviziei de Facebook Messenger în urmă cu câteva zile. În acel context, David Marcus a primit o serie de link-uri către nenumăratele rapoarte online pe marginea acestui subiect. Pe Twitter, Marcus a recunoscut că Facebook consumă bateria telefonului, dar a fost foarte reticent în a detalia ce cauzează această problemă. Important este că, din punctul lui de vedere, aceasta a fost remediată la nivelul serverelor Facebook.

În ceea ce-i privește pe utilizatori, soluția dată de David Marcus pentru problema consumului energetic exagerat este repornirea dispozitivului, urmată, eventual, de ștergerea completă a aplicației și reinstalarea ei. Cel puțin în teorie, după aceste etape ar trebui să vedeți o îmbunătățire semnificativă a autonomiei. Dacă ați urmat acești pași și Facebook consumă bateria telefonului într-un ritm agresiv, nu avem alt sfat pentru voi decât să renunțați la ea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele