Facebook introduce în Messenger funcții pentru combaterea sinuciderilor

Facebook introduce în Messenger funcții pentru combaterea sinuciderilor

Facebook are de gând să ia măsuri pentru a-i ajuta pe cei care au probleme și care ar putea avea gânduri negre.

În manifestul publicat recent, Mark Zuckerberg vorbește despre faptul că Facebook se află într-o poziție specială când vine vorba de a-i ajuta pe cei care ar avea tendințe suicidale. La nivel mondial, există o tentativă de sinucidere o dată la 40 de secunde, conform WHO. În rândurile celor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, sinuciderea este a doua cea mai întâlnită cauză a morții.

Astăzi, compania prezintă o serie de unelte prin care vrea să le ofere ajutor celor care au tendințe suicidale, prin intermediul Live și Messenger. Aceste noi funcții sunt oferite pe lângă cele deja existente, cu ajutorul cărora cei care văd postări care conțin mesaje de acest fel pot lua măsuri.

Spre exemplu, dacă te uiți la un Live făcut de un prieten, iar acesta spune ceva care te-ar îngrijora, ai opțiunea de a raporta videoclipul către Facebook, aceștia oferind o serie de resurse celui care face streamul. Aceste opțiuni includ contactarea unui prieten, contactarea unei linii verzi de ajutor sau oferirea de sfaturi și sugestii pentru a trece peste perioadele dificile.

Jennifer Guadagno, cercetător în cadrul companiei, spune că ”unii consideră că ar trebui să întrerupem videoclipul, dar am descoperit că dacă facem asta, putem împiedica oportunitatea persoanei respective de a primi ajutor”:

Facebook are parteneriate cu organizații precum National Suicide Prevention Lifeline sau National Eating Disorder Association, prin intermediul cărora cei aflați în situații dificile pot lua legătura cu persoane specializate în consiliere direct prin Messenger. O astfel de metodă este preferată deoarece nu introduce aproape nicio barieră între consilier și cel care caută ajutor, arată techcrunch.com.

Citește și: