29 nov. 2017 | 10:39

Facebook vrea poze clare cu tine, pentru „siguranța” ta

ACTUALITATE
Facebook vrea poze clare cu tine, pentru

Cea mai nouă metodă prin care Facebook vrea să știe cine se află în spatele contului tău este să-ți ceară direct selfie-uri.

Facebook știe o grămadă de lucruri despre tine, despre ce îți place și ce nu îți place, dar e un lucru care s-ar putea să le fi scăpat până acum. Poți avea un cont pe rețeaua socială fără să ai neapărat poze cu tine, iar asta probabil îi bucură pe mulți care folosesc site-ul fără să-i arate lui Zuckerberg mutra lor.

Lucrurile s-ar putea schimba, însă, mergând în aceeași direcție distopică pe care Facebook a apucat-o poate chiar de la începuturi. Site-ul pare să introducă o nouă metodă de verificare CAPTCHA, în care ți se cere direct o poză cu tine. Cel puțin așa reiese dintr-un screenshot apărut pe Twitter și confirmat de Facebook.

Mesajul îți transmite că ”te rugăm să încarci o fotografie în care ți se vede clar fața. O vom verifica, iar apoi o vom șterge de pe serverele noastre”.

facebook fotografie

Un purtător de cuvânt al companiei spune că testul fotografic are intenția de a ”ne ajuta să descoperim activitățile suspicioase de pe site, incluzând crearea unui cont sau publicarea de reclame”.

Procesul e automat, iar pentru a determina dacă respectivul cont e autentic, Facebook verifică dacă poza este unică. Purtătorul de cuvânt spune că testul foto este una dintre metodele folosite pentru detectarea unor activități suspicioase.

Compania nu a oferit detalii despre când va începe să folosească această tehnică. Noua metodă de autentificare nu e singura dată când Facebook s-a gândit să ceară fotografii de la utilizatori. Recent, aceștia s-au gândit că ți-ar putea obține nudurile pentru a te proteja de alții care îți vor nudurile.