24 apr. 2017 | 07:29

FaceApp este aplicația care te îmbătrânește sau te întinerește și care îți schimbă sexul

ACTUALITATE
FaceApp este aplicația care te îmbătrânește sau te întinerește și care îți schimbă sexul

Aplicațiile de selfie-uri devin din ce în ce mai avansate, astfel că apar creații precum FaceApp, care te face să zâmbești, orice ar fi.

Această aplicație este doar ultima dintr-o serie de astfel de mici distracții pentru telefon, venind după Meitu, o altă aplicație de selfie-uri, care te transforma într-un caracter de anime, dar care îți putea extrage și date de locație din telefon. Acum este rândul FaceApp, o aplicație care folosește rețele neurale pentru a-ți pune un zâmbet pe față.

Aplicația este disponibilă doar pentru iOS și este una foarte bună, dar doar atunci când nu dă greș. Spre exemplu, în imaginea de mai sus, cu Donald Trump, zâmbetul apare foarte natural, deoarece avem parte de un cumul de factori. Fața sa este destul de mică în fotografie, nu are barbă și se uită direct în cameră.

Dacă schimbi vreunul dintre acești factori, rezultatele nu mai arată la fel de bine, așa cum se vede în imaginea de mai jos, a lui Wesley Snipes.

faceapp

Desigur, aplicația face și altceva decât să-ți lipească un zâmbet pe față. Poți să-ți faci o poză iar apoi te poți îmbătrâni, sau te poți transforma în femeie sau bărbat, după caz. De asemenea, te poți și înfrumuseța.

Cea mai interesantă funcție a aplicației este cea de schimbare a sexului, fiind destul de convingătoare. Cu toate acestea, funcția este disponibilă doar în modul colaj, astfel că imaginile sunt destul de mici.

faceapp

FaceApp folosește puterea rețelelor neurale, la fel ca Prisma, trimițând imaginile în cloud pentru a fi transformare. Aplicația ar trebui să vină și pe Android în curând, conform lui Yaroslav Goncharov, CEO-ul companiei care a creat FaceApp. Acesta mai spune că rețelele neurale au fost ”antrenate” de la 0 și susține că niciun alt produs comercial nu oferă rezultate atât de bune.

Acesta vorbește și despre confidențialitate, arătând că fotografiile sunt stocate în cloud doar pentru o scurtă perioadă, urmând să fie șterse la puțin timp după ce nu mai sunt accesate. În plus, aplicația nu are nevoie nici de permisiuni de sistem.

Aplicația FaceApp este disponibilă aici.