23 feb. 2017 | 18:41

Petiție pentru ca una dintre exoplanetele descoperite de NASA să fie denumită Moldova

ACTUALITATE
Petiție pentru ca una dintre exoplanetele descoperite de NASA să fie denumită Moldova

Nici bine nu au apărut în mediul online dezvăluirile celor de la NASA cu privire la descoperirea unui sistem solar în care s-ar putea dezvolta vietăți extraterestre, că deja și există numeroase sugestii referitor la numele pe care acestea să-l poarte. 

În cadrul celei mai recente conferințe NASA, subiectul cel mai dezbătut a fost descoperirea unui nou sistem solar. Această știre reușește să capteze atenția tuturor, mai ales pentru că ni se dezvăluie faptul că șapte dintre planetele identificate prezintă posibilitatea găzduirii vieții. Dacă auzul acestor vești a stârnit interesul astronomilor din întreaga lume, aflăm că și cetățenii moldoveni sunt inspirați de această descoperire.

Astfel, aflăm că aceștia sugerează ca una dintre planetele descoperite să poarte numele de „Moldova”, conform ziaruldeiasi.ro. Această preferință este anunțată cu rapiditate și seriozitate de cetățenii din Republica Moldova. Aceștia înaintează o petiție online prin care își exprimă vehement această dorință.

Cetățenii din Moldova își justifică opțiunea prin apelul la ideea de similaritate. Atât ei ca nație, cât și planetele nou descoperite, reprezintă încă un mister pentru întreaga lume. În acest caz, o intenție de acest fel nu poate reprezenta decât o portiță spre o lume care este dornică să cerceteze tainele ascunse ale acestui stat.

După cum se revendică aceștia: „Suntem o țară mică din centrul Europei, oricum, total neștiuți de restul lumii. La fel ca planetele din sistemul Trappist-1. Pentru noi ar fi o mare oportunitate să spunem lumii că existăm, că suntem niște oameni minunați și ospitalieri, că avem un soare uriaș în inimile noastre și un întreg ocean de vin de cea mai bună calitate. Așteptăm exploratorii din întreaga lume să ne descopere și să ne viziteze!”.

În descrierea aceleiași petiții se mai menționează cu umor faptul că: „Nu suntem la distanță de ani-lumină, capitala noastră, Chișinău, e doar la câteva ore de zbor din orice punct al globului”.

Dacă sunteți interesați să susțineți inițiativa cetățenilor din Moldova, aveți posibilitatea să semnați petiția accesând acest link.