Emoji-urile viitorului ar putea fi bazate pe expresiile tale faciale

Emoji-urile viitorului ar putea fi bazate pe expresiile tale faciale

Emoji-urile au ajuns peste tot și au ieșit deja din sfera offline-ului, dar încă e loc de îmbunătățiri.

O nouă aplicație vrea să te ajute să reacționezi mai ușor la postările prietenilor, folosind inteligența artificială pentru a-ți surprinde expresiile faciale, transformându-le într-unul sau mai multe emoji-uri.

Polygram poate fi instalată gratuit, momentan doar pe iPhone, și este o aplicație de social media unde poți distribui diverse tipuri de conținut. Spre deosebire de reacțiile de pe Facebook, cele de aici se bazează pe o rețea neurală care își dă seama dacă zâmbești, dacă te încrunți sau dacă ești plictisit, spre exemplu.

Marcin Kmiec, cofondator al aplicației, spune că inteligența artificială folosește camera frontală și analizează secvențe de imagini, în loc să se concentreze pe puncte din imagine. Procesul are loc direct pe telefon, folosind placa video a iPhone-ului.

Când te uiți la o postare din aplicație, vei vedea un emoji în partea de jos, care se schimbă în funcție de cum te uiți la telefon. Aplicația înregistrează răspunsul tău într-un mic jurnal de emoji-uri în laterala ecranului, alături de reacțiile celor care au văzut deja postarea.

Aplicația pare să se adreseze celor care nu au rețineri cu privire la modul în care sunt percepuți în social media. Anumiți utilizatori ar putea fi bucuroși de o asemenea aplicație, dar cei care sunt mai precauți cu privire la activitatea lor ar putea fi reticenți.

Fondatorii Polygram vor să dezvolte tehnologia în cadrul propriei aplicații, momentan, dar consideră că aceasta ar putea fi folosită și în cadrul unor alte sisteme. În viitor, aceștia ar putea publica diverse unelte care să-i ajute pe noi dezvoltatori să creeze aplicații bazate pe acest sistem.

Citește și: