24 oct. 2017 | 15:55

Elon Musk: mașinile Tesla te vor duce la destinație fără să le spui unde vrei să mergi

ACTUALITATE
Elon Musk: mașinile Tesla te vor duce la destinație fără să le spui unde vrei să mergi

Elon Musk vrea ca mașinile Tesla echipate cu viitoarea versiune de Autopilot să te ducă la destinație, chiar dacă nu le comunici unde trebuie să mergi.

Un update pregătit pentru sistemul Autopilot va urma să ajungă pe Tesla Model 3 și pe alte automobile fabricate începând cu octombrie 2016. Prin intermediul acestuia, mașinile electrice vor putea deveni complet autonome, folosind la maximum senzorii și camerele de bord.

James Harvey, un utilizator de Twitter, spunea că și-ar dori să se urce în mașină și să fie nevoit doar să îi spună acesteia unde vrea să meargă; Musk i-a răspuns că mașina nici nu va avea nevoie să fie întrebată, de cele mai multe ori.

Acesta spune că, în principiu, va trebui să îi spui unde vrei să mergi. În caz contrar, mașina va verifica agenda ta și te va duce la destinația următoarei întâlniri, iar dacă nu ai nimic planificat, te va duce acasă.

Cu toate acestea, Musk sugerează și că Tesla va folosi un anumit nivel de inteligență artificială pentru a-și da seama unde vrea șoferul să meargă, în funcție de anumite tipare de utilizare. Spre exemplu, dacă mergi de câteva ori la lucru cu automobilul, acesta va învăța că la 8 dimineața vei pleca spre aceeași destinație și te va duce acolo fără să-i spui.

Tesla oferă funcția de condus autonom ca parte din comenzile existente, pentru clienții care vor să se pregătească din timp. Pentru Model 3, funcțiile Enhanced Autopilot costă 5.000 de dolari pe lângă prețul automobilului. În plus, funcția de Autopilot complet, despre care a vorbit recent, va mai costa alte 3.000 de dolari.

Cel mai probabil, un asemenea sistem va fi disponibil în jurul anului 2020, deși ne putem aștepta și la progrese mai rapide.