Elon Musk a dezvăluit proiectul care îmbină mintea umană și calculatoarele

Elon Musk a dezvăluit proiectul care îmbină mintea umană și calculatoarele

Elon Musk are un nou startup pregătit, Neuralink, al cărui scop este să îmbine mintea umană cu puterea calculatoarelor.

Neuralink este o companie unde au fost deja angajați experți din diverse domenii, cum ar fi fiziologia creierului sau electrozi flexibili, iar scopul inițial va fi crearea de aplicații medicale pentru a trata boli precum epilepsia. Succesul inițial va ajuta la eliminarea problemelor etice din spatele unui asemenea proiect, dovedind că are aplicații reale.

Echipa nu este prima care explorează acest domeniu. Un studiu publicat în Nature Nanotechnology arată cum o structură în formă de plasă rulată, compusă din electronice, poate fi injectată în creierul unui șoarece. Echipa a fost capabilă să măsoare activitatea cerebrală a șoarecelui după procedură.

Dincolo de aplicațiile medicale, Musk vede aceste meșe neurale ca pe un pas important în încercarea oamenilor de a ține pasul cu calculatoarele. Musk crede că putem ajunge la o simbioză cu inteligența artificială. Nici nu mai avem foarte mult de așteptat pentru asta, vizionarul viind de părere că suntem la doar patru-cinci ani distanță de crearea unei interfețe parțiale pentru creier.

Elon Musk este de părere că tehnologia i-ar putea ajuta pe cei care au suferit accidente care le-au afectat creierul, inclusiv dacă vorbim de pacienți paralizați. Meșele vor putea oferi o conexiune între cortexul motor și zona unde sunt activați mușchii, spre exemplu, scrie inverse.com.

De asemenea, Musk consideră că proiectul Neuralink poate fi util și pentru combaterea problemelor de memorie, cu care ne confruntăm cu toții pe măsură ce înaintăm în vârstă. Pe scurt, compania vrea să ne ajute să ne atingem potențialul complet al creierelor, în timp ce devenim din ce în ce mai atașați de inteligența artificială și viceversa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: