Elevii români, premiați în urma participării la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători

Elevii români, premiați în urma participării la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători

Lotul României a participat la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (ICYS) unde șase dintre elevii români s-au întors acasă cu medalii.

Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători s-a desfășurat, în acest an, la Stuttgart (în perioada 16-22 aprilie 2017), și este considerată campionatul mondial de lucrări de cercetare științifică, fiind dedicată elevilor de liceu. Echipa României a fost reprezentată de șapte elevi din județul Cluj, iar șase dintre aceștia s-au întors acasă cu medalii, respectiv cu două medalii de aur, două de argint și două de bronz, potrivit agerpres.ro.

Cei șase elevi medaliați provin din mai multe licee din județul Cluj, doi dintre ei provin de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda, iar restul de la patru școli din Cluj-Napoca- Liceul Teologic Reformat, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic ”Avram Iancu”.

Nu este primul an în care această competiție se desfășoară în România, iar la ediția organizată anul trecut, 2016, în Cluj-Napoca, cu ajutorul Ministerului Educației Naționale, ISJ Cluj și Universitatea ”Babeș-Bolyai”, au participat 250 de elevi.

Conferința Internațională amintită, denumită International Conference of Young Scientists (ICYS), se desfășoară anual pe cinci categorii de concurs: inginerie (fizică aplicată și teoretică), matematică, informatică, științele mediului (ecologie) și științele vieții (biologie), la care se adaugă o sesiune de prezentare de postere.

Scopul competiției este de a-i învăța pe elevi ce înseamnă o lucrare de cercetare și de a-i încuraja să-și prezinte rezultatele lucrării într-un mediu academic, într-o atmosferă internațională. Limba de lucru este limba engleză, ceea ce înseamnă că participanții au ocazia să-și dezvolte și abilitățile de comunicare și scriere în această limbă de circulație internațională. Juriul este format din profesori universitari și cercetători de renume de la universități de prestigiu.