29 mart. 2017 | 15:12

Două dintre cele mai vechi jocuri video din torrente aparțin de Ubisoft

ACTUALITATE
Două dintre cele mai vechi jocuri video din torrente aparțin de Ubisoft

Pirate Bay e pe cale să împlinească minunata vârstă de 13 ani și, de-a lungul acestei perioade îndelungate, a reușit să mențină în viață două jocuri Ubisoft.

Cu toate că nu este impresionant ca un site să reziste și să se afle online pentru o perioadă atât de îndelungată, menținerea vie a unui torrent, de-a lungul acestor 13 ani, este o reușită în adevăratul sens al cuvântului.

Deși cel mai vechi torrent din lume este o copie bizară a filmului Matrix, în topul celor zece cele mai vechi torrente (care s-au aflat mereu online) se regăsesc două jocuri clasice ale Ubisoft: unul pentru Xbox care se numește Prince of Persia, și care a devenit disponibil la data de 29 martie 2004 (lucru care ne arată că avem de a face cu versiunea Sand of Time), și Splinter Cell: Pandora Tomorrow, care a fost pentru prima oară indexat pe 30 martie 2004, conform Torrent Freak.

Acestea nu sunt cele mei vechi jocuri de pe Pirate Bay, dar ele sunt cele mai vechi torrente care au fost mereu online și pe care utilizatorii le puteau accesa. Asta înseamnă că cel puțin o persoană le-a împărțit în permanență pentru mai mult de un deceniu. Un record surprinzător dacă stăm bine să ne gândim. Mai ales pentru că de-a lungul anilor milioane de torrente au încetat din viață. Ca să vă dați seama de relevanța reușitei celor de la Ubisoft, din 60.000 de torrente care au fost valabile la finalul lui 2004, doar 3.000 dintre acestea se află încă online.

Deși, cel mai probabil, vestea nu va fi întâmpinată cu aplauze și artificii la Ubisoft, oricine a lucrat la oricare dintre cele două jocuri video ar putea să aibă parte măcar de o mică satisfacție pentru faptul că oamenii apreciază într-atât de mult vechile lor jocuri, încât acestea se află încă online pe torrente, în 2017.