Doi ruși au creat un Transformer cu armament funcțional, dintr-o Lada [VIDEO]

Doi ruși au creat un Transformer cu armament funcțional, dintr-o Lada [VIDEO]

Era o vorbă, pe vremuri, care spunea că Internetul a devenit foarte interesant atunci când au început rușii să-și cumpere camere de luat vederi. Ei bine, în țara care se întinde pe două continente a luat naștere un Transformer realizat dintr-o mașină Lada. Dacă Michael Bay se va gândi vreodată să dea un refresh popularei francize, va avea de unde să ia recuzită.

Gennadiy și Sergey Kocherga sunt tată și fiu. Ei au petrecut aproape șase luni dezvoltând proiectul, apoi l-au expus în lumina reflectoarelor la un spectacol de lângă Moscova. Transformarea mașinii în robot se petrece în timpul rulajului și este impresionantă. Însă faptul că tot ansamblul are la bază o veche Lada face toată povestea cu atât mai amuzantă.

Clipul în sine are potențialul să fie cel mai rusesc lucru pe care l-ai vâzut vreodată. Ingredientele sunt toate acolo. Un oraș semi-părăsit în genul Pripyat-ului (cel de lângă fosta atomocentrală Cernobîl), un public nu foarte impresionat și arme. Arme care trag dintr-o Lada transformată în robot uriaș. Acele mașini care fac subiectul și deliciul glumelor despre rușii de pe Internet tocmai au trecut la nivelul 2.0.

Lăsând gluma la o parte, tatăl și fiul au făcut o treabă foarte bună, mai ales din punct de vedere mecanic și tehnic. Nici nu îți dai seama din clip cum exact se petrece transformarea în sine. Cert e că mașinăria este funcțională și poate fi considerată cu adevărat periculoasă. Și să nu uităm de numele mașinii. Optimus Gennadievich Prime se numește Autobotul născut pe malul Moskvei, notează The Verge.

Mașina este inspirată dintr-o jucărie pe care tatăl, Gennadi Kocherga, cascador de profesie, a văzut-o într-un bazar din Singapore. ”De acolo m-am insiprat să construiesc mașina. Ea este funcțională și este capabilă de toate lucrurile pe care le putem vedea în filme. Am în plan să mai construiesc două, diferite, în viitorul apropiat”, a spus acesta.

Citește și: