17 apr. 2017 | 09:59

Frumusețea feminină în funcție de țară, surprinsă în fotografiile unei românce

ENTERTAINMENT
Frumusețea feminină în funcție de țară, surprinsă în fotografiile unei românce

Mihaela Noroc este un fotograf român care realizează capturi cu femei din toate zonele lumii, iar imaginile ei surprind frumusețea în toată diversitatea ei.

Proiectul, denumit Atlasul Frumuseții, la care Mihaela Noroc muncește cu pasiune de patru ani de zile, compune o carte pentru care tânăra a pornit deja precomenzile. Proiectul a început sub forma unei lucrări mici, finanțate doar din economiile personale ale tinerei, însă el nu a rămas pentru mult timp unul restrâns, căci ideea din spatele proiectului a inspirat femei din întreaga lume.

Noroc și-a dorit, în primul rând, ca imaginile capturate să devină un antidot pentru conflictele teribile care sunt prezentate astăzi în mass-media. Scopul ei a fost să arate că există frumusețe în diversitate, iar că în loc ca diversitatea să devină un catalizator al conflictului, aceasta ar trebui să fie ceva respectat și îmbrățișat de o mână cât mai mare de oameni.

Proiectul, care acum îi ocupă tot timpul, încorporează portrete cu femei din 60 de țări. Totul a început atunci când Mihaela Noroc a dat de prima ei cameră, la vârsta de 16 ani, și pasiunea ei a urmărit-o cu îndârjire pe tot parcursul tinereții. Aceasta a întâlnit și câteva piedici în cariera ei de fotograf, abandonând proiectul pentru o scurtă perioadă, după ce profesorii ei de la universitate au descurajat-o. Însă o excursie în Etiopia, din 2013, a inspirat-o să revină la pasiunea ei de altă dată.

Drept urmare, în colecția de fotografii ale Mihaelei Noroc, pe care am atașat-o la acest articol, puteți observa aspectele diferite ale frumuseții, așa cum se prezintă ea de-a lungul mai multor culturi ale lumii.

Prin munca ei, tânăra artistă a realizat că frumusețea nu trebuie să fie definită doar în funcție de granițele restrânse pe care le dictează un trend, căci „frumusețea nu are granițe și nu se caracterizează în funcție de machiaj, bani, etnie sau status social, ci de posibilitatea de a fi tu însuți”. În final, „frumusețea înseamnă diversitate și ne poate învăța să devenim mai toleranți. Suntem foarte diferiți, dar ar trebui să realizăm că suntem cu toții parte a aceleiași familii”, mai spune Mihaela Noroc, într-un interviu realizat de Business Insider. Speranța ei este că fotografiile realizate vor deveni o inspirație și că vor schimba modul în care sunt percepute și tratate femeile astăzi.