Digi RCS RDS: A fost stabilit prețul inițial pentru listarea la bursă

Digi RCS RDS: A fost stabilit prețul inițial pentru listarea la bursă

Compania Digi RCS RDS a fost listată la bursă, iar oferta publică inițială a acțiunilor de tip B a fost dezvăluită recent.

În cadrul ofertei pentru listarea la bursă a RCS RDS, au fost oferite un număr de 23.918.519 de acțiuni, acestea reprezentând 25,6% din totalul acțiunilor oferite de către societate.

Listarea la bursă a Digi la fost anticipată încă din luna aprilie, o ofertă publică inițială (IPO), fiind pregătită pentru public. Veniturile Digi din 2016 au atins cifra de 842,8 milioane de euro.

CEO-ul Digi, Serghei Bulgac, se arată mulțumit de răspunsul venit din partea investitorilor instituționali și de retail, aceștia fiind interesați de acțiunile scoase la bursă încă de la momentul anunțului inițial. Astfel, conform CEO-ului, această listare la bursă este considerată un pas important în evoluția companiei. Investitorii interesați au astfel posibilitatea să acceseze un lider important al industriei, a cărei creștere structurală este stabilă.

Bulgac este de părere că investitorii care s-au arătat atât de interesați de ofertă arată că RCS RDS are o poziție solidă pe piață, dar și o perspectivă importantă de creștere în viitor.

Listarea la bursă a Digi RCS RDS: Prețul pe acțiune

Prețul stabilit pentru fiecare acțiune oferită este de 40 de lei, astfel că totalul ofertei se ridică la 956.740.760 lei. Pe lângă acțiunile ordinare clasa B, oferite în oferta publică inițială, există și acțiuni ordinare clasa A emise de către Digi, doar că acestea nu fac parte din IPO. Acțiunile tranzacționate public oferă un drept de vot per acțiune, în timp ce acțiunile de tip A oferă zece drepturi de vot per acțiune, conform rcs-rds.ro.

Se preconizează că tranzacționarea acțiunilor de clasă B ale Digi RCS RDS la bursă va începe în data de 16 mai 2017, începând cu ora 9:45.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: