Dexonline îi taxează pe cei care copiază la simularea examenelor naționale

Dexonline îi taxează pe cei care copiază la simularea examenelor naționale

Simularea examenelor naționale a debutat ieri, 13 martie, cu proba la limba și literatura română, iar cei de la Dexonline s-au distrat puțin.

Aceștia au relatat pe blogul site-ului cele întâmplate, pornind de la o experiență de anul trecut. Astfel, conform celor din spatele proiectului, anul trecut, în timpul simulărilor de examene, au crescut brusc căutările pentru cuvintele care apăreau la una dintre întrebări. Dexonline a remarcat că, în mod curios, căutările au început să apară chiar înainte de începerea examenului, semn că unii ar fi putut avea acces la subiecte încă dinaintea orei 9.

Având în minte experiența de anul trecut, cei de dexonline.ro au fost pregătiți să combată o întâmplare de același fel în acest an și au stat cu ochii pe căutări. Astfel, perechile pretutindeni/ pretutindenea și a zări/ zărit, au înregistrat următoarele căutări:

  • de la 08:00 la 08:59 au fost 9 căutări;
  • de la 09:00 la 09:59 au fost 143 de căutări;
  • de la 10:00 la 10:59 au fost 171 căutări;
  • de la 11:00 la 11:59 au fost 989 căutări.

Dexonline a luat decizia de a modifica, temporar, definițiile cuvintelor, iar imaginile de mai jos, preluate de pe blogul lor, arată definițiile modificate ale acestor cuvinte.

dexonline

Cei de la dexonline au remarcat și că un al treilea cuvânt a înregistrat o creștere anormală în căutări, fiind vorba despre cuvântul felonie, Cuvântul a avut și el definiția modificată, ca urmare a acestei întâmplări, doar că n-a apărut în cadrul subiectelor de la simularea examenelor naționale de clasa a 8-a.

dexonline

”Responsabilul” a fost descoperit destul de repede, fiind vorba de Andrei Pleșu. Acesta a folosit termenul de ”felonie” într-un text publicat în cursul dimineții de ieri, iar oamenii s-au înghesuit să afle despre ce este vorba.