De ce stagnează vânzările de iPhone-uri

De ce stagnează vânzările de iPhone-uri

Vânzările de iPhone-uri nu se mai află pe curba ascendentă din trecut și înregistrează o stagnare, conform lui Tim Cook.

CEO-ul Apple a discutat ieri despre veniturile din cel de-al doilea trimestru și a punctat faptul că a apărut o ”pauză” în vânzările smartphone-urilor iPhone. Acesta este de părere că stagnarea a apărut pe fondul zvonurilor despre viitoarele iPhone-uri.

Comentariul lui Tim Cook a venit ca un răspuns la o întrebare legată de un sondaj, unde se arată că intenția cumpărătorilor de a-și cumpăra un iPhone a ajuns la un minimum al ultimilor nouă ani. CEO-ul companiei a susținut că nu a citit în detaliu acest sondaj, dar că vânzările au scăzut, într-adevăr.

Zvonurile cu privire la iPhone 8, care ar trebui să se lanseze anul acesta, au început să apară chiar înainte ca actualele iPhone 7 și 7 Plus să fie disponibile pe piață, chiar dacă Apple face tot posibilul pentru a ține lucrurile secrete. Există o mulțime de schimbări preconizate pentru noul telefon, iar acestea sunt destul de greu de ținut dincolo de ochii și urechile publicului.

Se estimează că dispozitivul ar veni cu o mulțime de schimbări importante față de telefoanele trecute, între care amintim dispariția butonului Home, ecranul OLED fără margini sau Touch ID integrat în ecran, scrie macrumors.com.

Vorbind despre numere exacte, avem de-a face cu 50,76 milioane de unități vândute în trimestrul 2 al lui 2017, comparativ cu 51,19 milioane de unități vândute în aceeași perioadă a anului 2016. Diferența este de sub 450.000 de unități și n-ar trebui să fie o problemă reală. În plus, ar trebui să luăm în calcul și faptul că vânzările ar putea stagna nu neapărat din cauza zvonurilor despre viitorul telefon, ci și din cauza lipsei de inovații majore pentru ultimele smartphone-uri lansate.

Citește și:
Etichete: