18 apr. 2017 | 08:47

De ce consolele PlayStation 4 devin ”casa” ideală pentru gândaci

ACTUALITATE
De ce consolele PlayStation 4 devin ”casa” ideală pentru gândaci

Consolele PlayStation 4 se confruntă cu o problemă destul de ascunsă, dar care aduce probleme destul de mari dispozitivelor.

Patrick Che, cofondatorul unui magazin de reparații din Manhattan, discută despre reparațiile pe care le efectuează zilnic. Acesta are de-a face cu monede în drive-ul pentru disc sau cu console care au de-a face cu probleme din cauza unor moduri. Acesta vorbește și despre ”sacii cu gândaci”, saci negri adunați într-un colț al atelierului.

Che spune că sacii sunt plini de gândaci, aceasta fiind o problemă destul de importantă în ceea ce privește consolele PlayStation 4. În plus, problemele au devenit atât de comune, încât magazinul percepe o taxă pentru curățarea consolelor de gândaci, doritorii fiind nevoiți să plătească 25 de dolari. Dacă aici ajunge cel puțin un PS4 cu gândaci pe săptămână, alți reparatori de console susțin că jumătate din consolele cu care au de-a face sunt infestate.

Sunt mai multe motive pentru care consolele PlayStation 4 sunt preferate în locul Xbox One. În primul rând, cele dintâi sunt și mai multe, dar acesta este totuși un motiv marginal. Mai important este faptul că designul unui PS4 este mai facil pentru gândaci, deoarece gurile de ventilație sunt mai late. Acestea sunt amplasate în partea de jos a consolei, astfel că gândacii pot intra acolo cu ușurință.

În plus, un PS4 se încălzește mai mult decât un Xbox One, datorită sursei interne de energie electrică. Nu trebuie să uităm de faptul că o consolă este amplasată, de obicei, pe podea sau într-un spațiu restrâns dintr-un media center. Toți acești factori sunt determinanți pentru gândaci, care preferă să își facă culcușuri în console.

Problema este că aceste console nu ajung să fie curățate de gândaci din voința utilizatorului. Acestea sunt, de fapt, aduse la centre de reparații deoarece nu mai pornesc. Pe măsură ce gândacii se instalează și fac pui, aceștia lasă ”urme” de materii fecale în consolă, acestea împiedicând componentele să mai funcționeze. Unii gândaci mai ghinioniști sunt chiar ”prăjiți” de sursa de energie.

Un magazin precum cel al lui Patrick Che schimbă, de obicei, sursa consolei, iar apoi o supune la o curățare ultrasonică pentru a elimina orice urmă de gândac din consolă, scrie kotaku.com. Dacă vreți să evitați un asemenea scenariu, este indicat să țineți consola într-un spațiu deschis, iar consola să fie la înălțime față de suprafața pe care este așezată, astfel încât gândacii să nu ajungă la PS4.