De ce ai vrea o cameră video auto pe bordul mașinii tale

De ce ai vrea o cameră video auto pe bordul mașinii tale

În ultima vreme, au apărut din ce în ce mai mulți șoferi care și-au achiziționat camere video speciale pentru autoturismele pe care le conduc. Deși practica este una destul de întâlnită în multe dintre țările europene, și nu numai, la noi în țara nu a existat o obișnuință în acest sens de foarte mult timp. Însă, camerele video auto s-au dovedit în multe cazuri a fi de folos. 

Te-ai gândit și tu dacă ar fi o idee bună să îți cumperi o cameră video auto pentru mașina pe care o conduci? Dacă ți-ai pus deja această întrebare până acum, înseamnă că te-ai întrebat și care ar fi avantajele pe care le aduce utilizarea unui astfel de gadget. Îți prezentăm în rândurile care urmează trei avantaje pe care le-am identificat:

Camera video auto te poate ajuta în cazul unui accident.

Atunci când faci un accident, felul în care îți este construit dosarul de către compania la care ai încheiată asigurarea joacă un rol extrem de important. Filmarea de pe camera video poate o fi probă mai mult decât elocventă care poate fi pusă la dosar. În felul acesta, șoferul nevinovat va putea fi despăgubit corespunzător. Există unele țări în care înregistrarea video este obligatorie pentru ca firma de asigurări să despăgubească șoferul, spre exemplu Rusia.

Filmarea video te poate ajuta în cazul unui abuz al oamenilor legii

Știm cu toții că uneori putem fi victimele unor abuzuri făcute chiar de către oamenii legii. Suntem de părere însă că aceste întâmplări nefericite nu reprezintă o regulă, ci mai degrabă doar niște cazuri izolate. Filmarea video se poate dovedi de folos și în aceste cazuri. De asemenea, este bine de știut că proba video poate fi utilizată chiar și în instanță în unele cazuri. Iar folosirea ei în instanță se poate dovedi a fi decisivă în cele mai multe cazuri.

Poți surprinde unele momente interesante!

Sigur, nu de asta îți vei cumpăra o cameră video pentru autoturismul tău, dar, dacă tot veni vorba despre beneficiile unei camere video, putem menționa și acest lucru. Nu de puține ori ni s-a întâmplat să fim la volan și să fim martorii unor întâmplări haioase sau interesante pe care am fi vrut să le surprindem dar nu am avut cum, fiind la volan. În aceste cazuri, camera video pornită permanent ne va fi de mare folos. Și, cine știe, poate că filmulețul nostru va deveni viral mai apoi pe rețelele de socializare!

Avem și câteva recomandări de camere video auto pentru voi, în funcție de preferințe și de buget. Prima dintre acestea este DVR Prestigio RoadRunner 585, care filmează Full HD și folosește tehnologia HDR pentru a filma eficient și pe timp de noapte. Aceasta are capacitatea de stocare de 64GB și are și senzor de detectare a mișcării, ajutându-te când ieși din parcare sau când ajungi la semafor. Toate informațiile despre camera video sunt disponibile AICI.

A doua alternativă este ceva mai scumpă, însă modelul Mio Mivue 658 vine și cu GPS încorporat, iar calitatea video este Extreme HD, la rezoluția de 2304 x 1296 pixeli. Camera filmează la un unghi larg, de 150 de grade și are și un senzor de șoc încorporat. Toate specificațiile camerei video pot fi găsite AICI.

A treia dintre camerele video recomandate este o soluție de buget, modelul E-Boda DVR 2001 filmând Full HD și având un unghi de filmare de 120 de grade. Acesta are senzor de detectare a mișcărilor, iar camera folosește un card de memorie pentru a stoca filmările. AICI ai mai multe detalii despre camera video.

Articol scris de
Andrei Cristian
Andrei Cristian este redactor-șef, Cars.ro. Pasionat de tot ce înseamnă mașini, perfecționist.
Etichete:
Comentarii
21:19 / 15.06.2017