De acum vei putea să guști limonadă virtuală prin intermediul internetului

De acum vei putea să guști limonadă virtuală prin intermediul internetului

Deși până acum te-ai putut mulțumi și cu simpla priveliște a unei băuturi pe internet, de acum vei putea să împărtășești experiențele senzoriale în totalitate și vei putea să guști limonadă virtuală.

Desigur, simpla priveliște a băuturilor și alimentelor de pe internet este o experiență total diferită de gustarea acestor mâncăruri. Și nu ne-ar deranja deloc să avem posibilitatea de a gusta ceea ce vedem pe ecran și ne incită papilele gustative. Vestea bună este că nu pare să fim prea departe de un asemenea ideal, iar cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore propun o invenție care să îți ofere fix o experiență de acest gen, conform Ubergizmo.

Aceștia au venit cu o idee de a-ți permite să guști limonadă virtuală (deși au testat invenția doar cu limonată pentru început, s-ar putea să extindă conceptul ceva mai mult pe viitor). Acest lucru este facilitat de un sistem de senzori și electrozi care permit replicarea culorii și a acrelii în interiorul unui tub de apă, caracteristici pe care cineva le-ar asocia cu imaginea unei limonade. Această idee este inedită și le permite utilizatorilor să împărtășească experiențe senzoriale prin internet. Gândiți-vă că vă uitați la un video cu cineva care prepară o limonadă folosindu-se de anumite ingrediente mai neobișnuite. Poate că n-ar fi rău să poți gusta creația înainte de a te decide dacă vrei să îți prepari și tu o porție.

Creația cercetătorilor nu schimbă proprietățile apei, ceea ce vei bea va fi tot apă, dar electrozii vor stimula papilele gustative ale utilizatorului prin folosirea stimulărilor electrice. De asemenea, luminile LED vor ajuta la replicarea culorii băuturii. La finalul zilei tot apă vei bea, dar vei putea împărtăși cu un prieten o experiență cu privire la cât de acră sau dulce este o băutură.

În viitor, cercetătorii vor să propună mai multe arome, dar și o tehnologie care să încorporeze mirosuri.

Citește și: