Dark Web și-ar putea găsi sfârșitul în curând

Dark Web și-ar putea găsi sfârșitul în curând

Dark Web este pe cale de dispariție, iar fenomenul de micșorare a conținutului disponibil aici a luat amploare în ultimele luni.

În luna februarie, atacul asupra Freedom Hosting II a decimat sfera Dark Web, la acea vreme dispărând aproximativ 20% din totalul site-urilor disponibile în acest mediu. De atunci, lucrurile nu s-au ameliorat, existând o scădere masivă a conținutului disponibil aici, scrie fossbytes.com.

Conform unei cercetări publicate în aprilie 2016, la acea vreme existau aproximativ 30.000 de servicii disponibile pe Dark Web. În prezent, numărul a scăzut dramatic, existând doar 4.400 de servicii rămase încă online.

După dispariția Freedom Hosting II, OnionScan a examinat situația și a descoperit că multe servicii erau offline. Atacul a șters mii de site-uri, dar a afectat și alți provideri de hosting care și-au creat serviciile având la bază Freedom Hosting II. Dispariția site-urilor poate fi pusă și pe seama dispariției clientului de mail Sigaint.

Raportul celor de la OnionScan vorbește și despre faptul că au putut fi extrase 1000 de adrese IP unice, datorită configurărilor greșite din cadrul acestor servicii ascunse. În cadrul raportului se arată și o serie de aglomerări de noduri, care arată că sunt conectate unul la celălalt.

Dark Web poate fi considerat ca o subcategorie a Deep Web-ului și, de multe ori, acestea două sunt confundate. Dark web este alcătuit din mai multe darknet-uri, aici fiind incluse o mulțime de rețele mici, cum ar fi rețele create între prieteni (de tip P2P), dar și rețele mari, cum ar fi Tor sau I2P.

Pe dark web se găsesc majoritatea lucrurilor despre care ați auzit și care dau o conotație destul de negativă acestei părți de Internet. Cele mai căutate lucruri de aici sunt pornografia infantilă și piețele negre de arme, de droguri sau de bani falși, spre exemplu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: