13 apr. 2017 | 15:33

Dacia Duster 2018 vine cu un design nou și îmbunătățiri importante

ACTUALITATE
Dacia Duster 2018 vine cu un design nou și îmbunătățiri importante

Dacia Duster 2018 este cel mai anticipat automobil Dacia, marcând intrarea SUV-ului Duster în cea de-a doua generație.

Modelul Duster este unul dintre automobilele de succes ale Dacia și Renault, astfel că tranziția către noua generație trebuie să fie una de succes. Așa cum se întâmplă de obicei, lumea vrea să știe cum va arăta o mașină nouă, iar Dacia Duster 2018 apare într-o serie de imagini de la Christian Schulte, care ne arată un model nou, similar în partea din față cu Renault Kwid, vândut în India.

Profilul noii Dacia Duster 2018 este mult mai dinamic decât cel actual, deși ar putea părea ușor mare în partea din spate. Actualul model este un SUV care are capacități bune de offroad și este foarte posibil ca noul model să pășească pe urmele predecesorului.

dacia duster 2018 2

Dacia Duster 2018 ar urma să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie 2017, urmând să intre pe piață începând cu ianuarie 2018. Acesta se va baza pe platforma CMF/C, folosită de Nissan Qashqai și Renault Kadjar. Spre deosebire de aceste modele, noul Duster vine în două variante, una cu cinci locuri și alta cu șapte locuri.

Varianta de cinci locuri ar trebui să aibă o lungime de 4400mm, în timp ce Dacia Duster 2018 cu șapte locuri va avea o lungime de 4550mm și ar putea fi cunoscut ca Grand Duster. Modelul mai lung ar trebui să apară în a doua jumătate a anului viitor.

Sub capotă nu se vor petrece mari schimbări, deoarece noile modele se vor baza, în principiu, pe aceleași motorizări. Ar putea exista motorizări noi pentru Grand Duster, datorită greutății mai crescute a acestuia. De asemenea, tracțiunea pe față și tracțiunea pe toate roțile vor fi păstrate, la fel ca noua transmisie EDC, cu șase viteze și dublu ambreiaj, scrie drivemag.com.