Dacă folosești telefonul mobil pe stradă, vei ajunge să mergi ciudat

Dacă folosești telefonul mobil pe stradă, vei ajunge să mergi ciudat
16:06 04.07.2017

Mersul ciudat nu este doar o schemă desprinsă din filmele cu Monty Python, ci, potrivit cercetătorilor, este ceva ce vei dezvolta în mod natural dacă mergi în timp ce stai cu ochii în telefon.

cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin au implementat un dispozitiv de urmărire a mișcării ochilor și un mecanism care analizează mișcările pe participanții la studiu, care trebuiau să se deplaseze și să ocolească obstacole aflate la nivelul solului în timp ce scriau sau citeau mesaje pe telefon.

Potrivit rezultatelor, utilizatorii de smartphone-uri petrec cu 61% mai puțin timp încercând să observe obstacolele de pe drum, așa că adoptă un mers ciudat și o strategie exagerat de precaută pentru a minimaliza riscul de a se împiedica. Aceștia își ridică piciorul mai sus și mai lent pentru a evita posibilele obstacole, scrie cnet.com.

Această tendință poate fi observată în cazul mai multor utilizatori care sunt preocupați să scrie un text pe telefon. Practic, atunci când cineva se folosește de telefon, tinde să acorde mult mai puțină atenție lucrurilor din jur, motiv pentru care ne adaptăm comportamentul și stilul de a merge pentru a evita ciocnirea sau împiedicarea de obstacolele din drum. Cercetătorii sunt de părere că utilizatorii de astfel de dispozitive adoptă o metodă exagerat de precaută de a păși.

Din păcate însă, oricât de precaut ai vrea să fii, dacă stai cu ochii în telefon, obiectele sau persoanele care își fac brusc apariția în fața ta nu vor putea fi evitate. ”Smobies”, un termen care a fost implementat pentru a desemna zombii smartphone, devin un pericol real în orașele aglomerate. Șoferii și ceilalți participanți la trafic trebuie să acorde o atenție deosebită acestor persoane. În unele orașe din lume au fost implementate semafoare în podea, tocmai cu scopul de a-i alerta pe utilizatorii de smartphone-uri când pot trece în siguranță.

loading...