Cum te va proteja Gmail pentru Android împotriva atacurilor de tip phishing

Cum te va proteja Gmail pentru Android împotriva atacurilor de tip phishing

Gmail pentru Android primește destul de rapid un update care să îi protejeze pe utilizatori împotriva atacurilor de tip phishing.

Google a avut de-a face cu o problemă destul de mare zilele trecute: un număr semnificativ de utilizatori de pe întregul mapamond, inclusiv foarte mulți jurnaliști, s-au trezit zilele trecute că sunt bombardați cu invitații de editare a unui document în Google Docs.

Respectivul email părea cât se poate de autentic și provenea de la o adresă cunoscută. Un click pe link-ul central din email deschidea însă o pagină falsă de Google Docs, iar efectuarea aparentei autentificări nu făcea decât să ofere hackerilor acces la datele tale de autentificare Google. În secunda imediat următoare, fiecare contact din lista ta de Google primea un email similar.

Problema a fost rezolvată rapid de către Google, din fericire, iar acum aceștia oferă o soluție de prevenire în cadrul aplicației Gmail pentru Android. Astfel, vei fi avertizat atunci când riști să intri în bucluc din cauza unor emailuri dubioase care vor să te lase fără datele personale, dar să-i infecteze și pe alții, apoi.

gmail pentru android phishing

Google a oferit rapid o soluție de protecție împotriva linkurilor de tip phishing, la doar câteva ore după rezolvarea vulnerabilității din Google Docs. Când riști să dai click pe un link care este suspect de phishing, Gmail pentru Android îți va da o avertizare precum cea de mai sus. O asemenea avertizare ar fi putut să nu apară dacă era vorba de linkurile din Google Docs, răspândite în ultimele zile, având în vedere că serviciul era un intern al Google. Totuși, este bine că lucrurile se mișcă repede, mai ales când este vorba de amenințări serioase.

Citește și: