Cum să îți găsești prietenii în mulțimile de la proteste, cu ușurință

Cum să îți găsești prietenii în mulțimile de la proteste, cu ușurință

Dacă ai de gând să mergi la proteste, ești alături de alte zeci de mii de oameni, iar să-ți găsești prietenii s-ar putea să devină o sarcină dificilă.

Firește, poți apela la modalitatea clasică de a vă da un punct de reper și de a vă întâlni acolo, dar există posibilitatea să ai de-a face cu prea multă lume într-un anumit loc pentru a putea face asta. Ai și alternativa ceva mai modernă, de a le transmite locația prin WhatsApp sau prin Google Maps. Aceste opțiuni sunt ideale într-un spațiu deschis și liber, unde vă puteți vedea unii pe ceilalți, dar în aglomerație devin inutile. Precizia acestor servicii nu este suficientă în situația de la proteste sau în alte spații deosebit de aglomerate.

Există totuși o alternativă. What3Words este un serviciu prin care poți găsi imediat pe cineva, cu o precizie de 3 metri, oriunde v-ați afla. Harta pe care o folosește acest serviciu este una unică, având în vedere că a fost împărțită în pătrățele cu latura de 3 metri. De asemenea, fiecare dintre aceste pătrățele are o denumire unică, formată din 3 cuvinte diferite. În exemplul de aici puteți găsi pătrățelul ”evidently.isolated.those”, pe care puteți da zoom ca să vedeți cât de bună este precizia.

Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS. Dacă aveți un dispozitiv cu iOS, o puteți instala de aici, iar dacă aveți un telefon ce rulează Android, o puteți descărca de aici. Formatul este destul de simplu și eficient, astfel încât nu veți avea probleme în a vă găsi prietenii, indiferent că mergeți la proteste cu zeci de mii de oameni sau în alte spații aglomerate.

Citește și: