28 iul. 2017 | 18:38

Cum să îți faci calculatorul mai rapid: Cinci sfaturi utile

ACTUALITATE
Cum să îți faci calculatorul mai rapid: Cinci sfaturi utile

PC-ul tău tinde să încetinească pe măsură ce lunile și anii trec. Cu toții știm asta. Însă noi venim cu cinci sfaturi prin care te învățăm cum să îți faci calculatorul cu Windows mai rapid. Știm că e foarte enervant când se întâmplă, însă motivele din spatele acestei probleme pot fi foarte variate.

[related]

Până să încerci metodele de mai jos, asigură-te că nu e doar o pasă mai proastă de moment a calculatorului tău, care poate fi rezolvată cu un simplu restart.

Cum să îți faci calculatorul cu Windows mai rapid: Programe de curățare

Dacă vrei să îți cureți rapid calculatorul și să îl faci să se ”miște” mai bine, poți încerca unul din variile programe automate de curățare. Cu doar un click ai rezolvat problema. Merită să încerci. Noi recomandăm CleanMyPC.

Închide programele care rulează în fundal

Îți poți face PC-ul cu Windows mult mai rapid dacă ai grijă să nu rulezi foarte multe programe în fundal, în același timp. Sistem Tray-ul este acea mică iconiță din dreapta-jos, de lângă dată și ceas. Le poți închide individual pe cele de care nu ai nevoie, cu un simplu click-dreapta.

Cum să îți faci calculatorul cu Windows mai rapid: dezactivează programele care pornesc singure

Unele dintre programele pe care le ai instalate în calculator au o opțiune activată de a se deschide în mod automat atunci când pornești calculatorul. Dacă folosești Windows 8.1 sau 10, este foarte ușor să ai grijă ca acestea să nu mai pornească în mod automat. Trebuie doar să apeși Ctrl+Shift+Esc și să dai click pe tab-ul ”Startup”.

Redu animațiile din Windows

Windows 10 folosește o suită de animații care îți pot încetini serios calculatorul. Pentru a îl face mai rapid, poți să dezactivezi animațiile implicite ale sistemului de operare. Poți face asta apăsând Tasta Windows + X. Apoi dai click pe ”Advanced System Settings” -> ”Performance” -> ”Settings”. De aici e simplu. Apeși pe ”Adjust for best performance” și ești gata.

Cum să îți faci calculatorul mai rapid: Ai grijă să-ți cureți browserul web

Este o foarte mare șansă ca problema ta să fie cauzată de browserul web. Prea multe addon-uri și plugin-uri pot dăuna destul de tare rapidității PC-ului tău. Este o idee bună să verifici din când în când numărul acestora și să le păestrezi doar pe cele de care ai neapărată nevoie, notează Latesthackingnews.com.