Cum poți afla ce vede Facebook în fotografiile pe care le postezi

Cum poți afla ce vede Facebook în fotografiile pe care le postezi

Dacă te-ai întrebat vreodată ce vede Facebook într-o imagine pe care o postezi, acum poți să descoperi asta cu ușurință.

Compania lui Mark Zuckerberg susține că utilizatorii de Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger distribuie aproximativ 2 miliarde de fotografii zilnic. Avem de-a face cu o grămadă de conținut, dar sunt și oameni care nu au posibilitatea să vadă tot ceea ce conține o imagine.

Facebook vine în sprijinul celor ce au nevoie de ajutor, analizând fiecare fotografie și oferind o serie de taguri care descriu elementele dintr-o imagine. Compania a lucrat aproximativ 10 luni la acest sistem de recunoaștere a imaginilor, iar rezultatele sunt uneori mai precise decât ai crede.

Poți să observi cel mai ușor astfel de taguri dacă fotografia pe care vrei să o vizionezi se încarcă mai greu decât ar trebui. Cu toate acestea, există și o variantă destul de simplă prin care poți afla ce vede Facebook într-o fotografie, tot timpul.

Cum afli ce vede Facebook în imagini

Pentru a descoperi ce vede Facebook în fotografiile de pe site, cel mai simplu este să instalezi o extensie creată special pentru asta. Pentru Chrome, poate fi descărcată de aici, iar pentru Firefox este disponibilă aici.

După ce instalezi extensia, vei putea observa toate lucrurile pe care Facebook le observă într-o imagine. Extensia pe care tocmai ai instalat-o preia cuvintele din ”alt text” pe care Facebook le introduce automat în cadrul fotografiei pe care o vizionează.

Apoi, extensia așează toate aceste taguri într-o listă ușor de citit, aflată în partea din dreapta sus a imaginii, așa cum puteți vedea mai jos.

ce vede facebook

Uneori, extensia pare să dea rateuri și nu încarcă tagurile. Rezultatele variază în funcție de cât de bine arată fotografia și de cât de multe elemente distincte pot fi surprinse. De asemenea, tagurile indică și dacă fotografia este una făcută de aproape, ”closeup”, sau dacă un meci de fotbal sau de baschet, spre exemplu, este în desfășurare pe teren.

Citește și: