Cum poți afla chiar tu câți protestatari se află în Piața Victoriei

Cum poți afla chiar tu câți protestatari se află în Piața Victoriei

Piața Victoriei a găzduit sute de mii de persoane în ultima săptămână, iar estimările cu privire la numărul exact al participanților la proteste au fost destul de variate.

Cel mai mare protest din ultima săptămână, dar și din întreaga istorie a României, a reușit să scoată în stradă aproximativ 600.000 de persoane, conform celor mai multe estimări, aproximativ 300.000 de protestatari fiind doar în Piața Victoriei.

Oamenii n-au fost strict doar în piață, ci și pe străzile adiacente. Bulevardul Lascăr Catargiu, ce face legătura între piețele Victoriei și Romană, a fost deosebit de aglomerat, în vreme ce oamenii s-au extins și pe Calea Victoriei, dar și pe Bulevardele Aviatorilor și Kiseleff.

Harta de mai jos, apărută și pe adevarul.ro, surprinde o suprafață de 53.000 de metri pătrați. Astfel, ar fi nevoie de aproximativ 5 persoane pe metru pătrat astfel încât să avem aproximativ 265.000 de persoane în Piața Victoriei. Există multe voci ce susțin că numerele au fost ”umflate”, însă nu se ia în calcul și faptul că lumea este destul de mobilă în cazul unui asemenea protest.

piața victoriei

Aglomerația a fost deosebită în seara de duminică, astfel că nici măcar metrourile nu au mai oprit în stația Piața Victoriei, din cauza mulțimii de oameni aflată deja în subteran, ceea ce ar fi putut cauza accidente în cazul debarcării a alte mii de oameni pe peroane.

Cele mai bune analize cu privire la repartiția oamenilor pe o suprafață dată le puteți găsi aici. Aveți informații cu privire la suprafața pe care oamenii o pot ocupa, dar și de pericolele ce pot apărea în cazul unei aglomerări prea mari. Spre exemplu, riscurile mari încep să apară dacă densitatea populației ajunge la cel puțin 5,5 persoane pe metru pătrat, moment în care lumea nu se mai poate mișca ușor, ajungând chiar să fie blocată, în cazul în care densitatea continuă să crească.

Citește și: