Cum poate un virus să vindece orbirea cauzată de înaintarea în vârstă

Cum poate un virus să vindece orbirea cauzată de înaintarea în vârstă

Cercetătorii au descoperit că injectarea unui virus în ochi ar avea puteri nebănuite și ar putea vindeca orbirea cauzată de înaintarea în vârstă.

Oamenii de știință au încă un as în mânecă în lupta cu orbirea prematură și dezvoltă un virus, asemănător celui care generează apariția gripei, care odată injectat în ochiul pacientului are puterea de a te vindeca de bolile ochiului, încetinind progresul afecțiunii și îmbunătățindu-ți în acest proces vederea.

Până în acest moment, studiile sugerează că o singură injecție care conține un virus special creat poate determina organismul să reacționeze și să elimine cauzele care determină pierderea vederii. Virusul atacă, în special, o proteină care este prea activă în corpul persoanelor care suferă de degenerare maculară, cauzată de înaintarea în vârstă. Degenerarea maculară este o boală severă care cauzează creșterea vaselor de sânge sub retină, afectând permanent vederea pacientului, potrivit Science Alert.

Deși există tratamente pentru tratarea acestei afecțiuni, acestea au numeroase efecte negative (infecții, risc de atac cerebral). Însă cercetătorii dezvoltă un leac minune care printr-o simplă injecție poate îmbunătăți semnificativ vederea pacientului.

Acest virus, AAV2, este injectat în globul ocular, unde depune o genă care determină producția unei proteine numite sFLT01. În acest fel, celulele retinale vor secreta această proteină, lucru care le va face imune la orice fel de atac asupra lor.

Studiul, realizat pe 19 pacienți, cu vârsta de peste 50 de ani, nu au prezentat niciun efect advers la tratament, ceea ce înseamnă că leacul este sigur. Dintre aceștia, patru au prezentat îmbunătățiri semnificative ale vederii după o singură injecție care conținea virusul. Cei care nu prezentau niciun fel de ameliorare a simptomelor aveau în corp anticorpi care atacau virusul și îi făceau imuni la efectele lui.

Pentru că tot mai mulți oameni suferă de boli ale ochiului care le afectează calitatea vederii, un tratament care să schimbe sute de mii de vieți devine necesar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: