Cum ne-ar putea ajuta asteroizii să trăim pe Marte

Cum ne-ar putea ajuta asteroizii să trăim pe Marte

O echipă de cercetători are un plan îndrăzneț pentru terraformarea planetei Marte și vor avea nevoie de asteroizi.

Conceptul Mars Terraformer Transfer – MATT, ar urma să creeze un lac persistent pe suprafața Planetei Roșii în 2036, astfel că ar putea accelera explorarea planetei, dar și crearea de așezări umane.

Conform grupului Lake Matthew Team, care a lucrat la această idee, procesul de terraformare nu trebuie să se ocupe de întreaga suprafață a planetei, deoarece o regiune de dimensiunile unui oraș ar fi suficientă.

Cheia acestui plan este un satelit Shepherd care ar urma să ghideze un asteroid sau un alt corp ceresc de dimensiuni mici către Marte, pentru un impact. Lovitura ar transmite o cantitate mare de căldură în solul marțian, putând aduce la suprafață apa necesară care să persiste mii de ani în lacul nou format și încălzit de impact.

”Spre deosebire de designurile anterioare de habitate, limitate la câteva mii de metri cubi, habitatele MATT pot avea milioane de metri cubi, ajungând la dimensiunile unui stadion sau chiar mai mari.

Cu ajutorul scalării, primele habitate se vor putea transforma destul de rapid în așezări care să fie independente și care să nu mai depindă de resurse trimise de pe Pământ, scrie nbcnews.com.

Lunga misiune a satelitului MATT ar urma să se încheie cu o mică ajustare a orbitei acestuia. Astfel, satelitul ar urma să intre pe o orbită rezonantă cu planeta Marte, fiind similară cu o orbită folosită de un vehicul Aldrin. Acest tip de navă spațială a fost imaginat de astronautul Buzz Aldrin și se referă la o navă care face curse continue între Pământ și Marte. Orbita planificată a satelitului în poziționează ideal pentru o recuperare ulterioară a acestuia de către coloniști. Astfel, satelitul ar putea fi expus într-un viitor muzeu de pe Marte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: